07.10.2009 12:00 Age: 11 yrs

Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

Lever af bibelord

At Gud hører bøn, har Simon Thidemann særligt erfaret to gange, som har prentet sig ind i bevidstheden - nemlig da hans og hustruen Pernilles to børn kom til verden. Men det er Bibelens ord, der bærer i hverdagen.

Simon

Parrets første søn Anton kom til verden ved akut kejsersnit efter 27 ugers graviditet, tre måneder for tidligt. Ved fødslen vejede Anton 980 gram. 

"Lægerne lod der gå tre uger, før de begyndte at tale om, at vi kunne få ham med hjem. Det var frygteligt at se Anton ligge der i kuvøsen, men samtidig kunne vi mærke, at Gud var med hele tiden. Vi havde en stærk fornemmelse af, at Jesus var hos Anton i kuvøsen," siger Simon.

Omsluttet i bøn

Én ting havde stor betydning i den situation.

"Da er det godt, at kunne mærke det store kristne netværk. Familie og venner og families venner bad for os. Min far tog med ind på hospitalet, og da det stod klart, at Pernille skulle føde, begyndte han at bede for os. I den situation var der ikke overskud til at tænke på ret meget andet end selve fødslen. Vi er privilegerede at komme i en stor kirke, og jeg kunne næsten fysisk mærke, hvordan der blev bedt for os. Det er en unik følelse, som jeg ikke har haft siden. Anton klarede den. Hele forløbet var fremgang," forklarer Simon.

Efterfølgende har han reflekteret meget over det:

"Rent menneskeligt var det stort at mærke, hvordan det kristne fællesskab kan slutte op i bøn, når der er brug for det".

Under parrets anden graviditet viste en scanning, at fosteret vendte forkert inde i livmoderen.

"En nat før den næste scanning lagde jeg hånden på Pernilles mave og bad for, at han ville vende sig. Næste morgen fortalte Pernille mig, at hun havde oplevet en roterende fornemmelse i maven og var vågnet af det.

Den efterfølgende scanning viste, at Tue nu lå rigtigt. Graviditeten varede tiden ud."

Afhængig af Gud

"Jeg har oplevet forbønnens betydning, og Gud som den levende og helbredende kraft," sammenfatter Simon.

"Men det, som jeg lever af til hverdag, er bibelvers som Romerbrevet 8,1: 'Så er der da nu ingen fordømmelse for dem, som er i Kristus Jesus.' Punktum. Der er ingen andre betingelser," understreger han.

Lige så fantastisk det er, at Gud hører bøn, lige så stor kan frustrationen være, når følelsen af, at han ikke svarer, kommer. Derfor vil Simon gerne holde fokus på, hvad Bibelen siger.

"Oplevelserne er ligesom toppen. Det, som jeg lever af til hverdag, er de bibelsteder, der fortæller, hvor betingelsesløst afhængig jeg er af Gud," pointerer Simon.

"På grund af Jesus er jeg løst fra synden og kan glæde mig over friheden, men hvis ikke man tror på Gud og ved, at man skal stå til regnskab over for ham, så er det jo det rene volapyk," lyder det fra Simon.


Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

Lagt på nettet 07.10.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også