12.08.2009 12:00 Age: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Kamphunde og svinehunde

Ligesom mennesker er hunde forskellige, og ind imellem er der en hund med et ubehageligt sind – ofte p.g.a. en ubehagelig fortid. Og ind imellem går en ellers fredelig hund i panik. Så man kan ikke generalisere. Men alligevel gælder denne sætning fra hundetræningsbanen oftest: ”Det er ikke hunden, der er noget galt med – problemet sidder i den anden ende af snoren!”

Galhund

©iStockphoto.com/TATYNAMAKOTRA

Når Folketinget samles igen, er der lagt op til en skærpet lovgivning omkring de såkaldte ”kamphunde/muskelhunde”. Man mener de generelt er for farlige at have, og derfor skal de forbydes eller på andre forhindres i at gøre skade.

Hund eller ejer?

Som hundeejer ved jeg godt, at ligesom mennesker er forskellige – så er hunde det også. Og ind imellem er der en hund med et ubehageligt sind – ofte p.g.a. en ubehagelig fortid. Og ind imellem går en ellers fredelig hund i panik. Så man kan ikke generalisere. Men alligevel gælder denne sætning fra hundetræningsbanen oftest: ”Det er ikke hunden, der er noget galt med – problemet sidder i den anden ende af snoren!”.

Kamphunde er bidske – de kræver god styring. Men det gør fx schæferhunde også. Så hvis ejeren har styr på tingene, burde en kamphund ikke give problemer.

Det bedste ville være at lovgive omkring det ikke at have styr på sin hund! For vel kan vi fjerne nogle enkelte racer – men de dårlige hundeejere skal nok finde nogle hunde alligevel – og så har vi stadig problemet.

Fire dårlige

Dårlige hundeejere kendes i denne sammenhæng på:

  • de har hunden som et våben, til forsvar og angreb
  • de indgår en usund forbindelse med hunden, hvor de ikke længere har den fulde kontrol
  • de oplærer hunden til at være bidsk fx ved at undgå at den har normal kontakt med andre mennesker
  • og så den generelle: de har for lidt tid/overskud/indsigt til at have styr på forholdet til deres hund.

Åndelig kamphund

En ofte brugt metafor er ”Den indre svinehund” som et billede på det onde indeni os alle. Og vel kan de fysiske kamphunde anrette frygtelige skader. Men det er for ingenting at regne imod hvad vore indre svinehunde gør! På nogle områder kan man lovgive mod dem. Vi har love, der forbyder mord, voldtægt og tyveri – ting som svinehunden ellers anser for naturlige.

Vi mangler lige en lov, der forbyder at misbruge kvinder mod betaling. Og en lov, der ser lidt mere på de ufødtes rettigheder… osv. Jo, på nogle områder kan man lovgive mod indre svinehunde. Men først og fremmest hører kampen til på det indre og det åndelige plan.

Fire gode

Her er nogle gode tips til at styre ”Den indre svinehund”:

  • få din tryghed i noget sikkert, fx Gud, så du ikke hele tiden skal betragte andre som mulige konkurrenter/fjender
  • beslut igen og igen at du er herre i dit liv – ikke den! Gud vil rigtig gerne støtte dig i det!
  • hav kontakt med mange slags mennesker, så din hunds racistiske tilbøjeligheder ødelægges af virkeligheden
  • stilhed, fordybelse, optankning af gode indput osv er nødvendigt, ellers falder du for let for fristelsen til at lade svinehunden få lov at passe sig selv.

Det bedste

- er at Gud elsker os på trods af vores svinehund og ønsker at tilgive os og frelse os (og hjælpe os med at få styr på bæstet).

Guds fred (og til alle hundeejere: husk posen!).


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 12.08.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også