25.03.2015 16:48 Age: 7 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Jeg har bygget mig en hule

Kender du også nogen i din omgangskreds, som får dig til at føle dig godt tilpas? Sådan nogen mennesker, som det bare er super nemt at være dig omkring? Sådan nogen kender jeg, og de har et meget simpelt fællestræk: de er 100 % sig selv.

Foto: Thinkstock

Den mest banale læring vi som mennesker vil have godt af at gennemgå er at være os selv - alle steder til alle tider. Det er forholdsvis nemt for os, når vi er sammen med vores venner og familie, fordi de kender os så godt, at de vil gennemskue os, hvis vi forsøgte at tage en maske på. Men når vi befinder os på arbejdspladsen, studiet, i klubben eller sågar i supermarkedet, så falder det mange af os forbavsende let, ikke at sige det, vi umiddelbart tænker, eller gøre det, som i virkeligheden falder os mest naturligt. Vi tilpasser os en uskrevet norm, som det mange gange er svært at få øje på, men man mærker den, når masken får lov til at falde.

Normalhedsskalaen

Lidt forsimplet sagt, så er vores samfundsnorm en måde at stuve os sammen omkring midten af "normalheds-skalaen". Folk i enderne af skalaerne bliver der set lidt skævt til. Det føles af og til bindende for mig. Der er ting, jeg holder igen fra at sige og gøre, fordi jeg frygter, at jeg bliver set skævt til. F.eks. at fortælle om Jesus. F.eks. bare at dele det simple faktum, at jeg har brugt weekenden på en konference, der handlede om mission. Denne begrænsning har ærgret mig. Jeg har været træt af samfundet, indtil det gik op for mig, at samfundet er mig. Når jeg går med til at tilpasse mig lidt, så er jeg med til at gøre det sværere for folk at være sig selv i enderne af skalaen. Så er jeg indirekte med til at gøre det svært for andre kristne, at dele deres passion for Jesus, eller andres passion for rollespil, frimærker, papirsfly eller strudseopdræt.

At Jesus træder frem

Så for at skabe plads til at gøre noget lidt uden for normen, har jeg bygget mig en hule - eller i hvert fald et overhæng til min seng med lagner og lyskæder. Bare fordi jeg havde lyst. Det har ikke umiddelbart noget at gøre med Jesus, men det har alt at gøre med, at være mig selv, og når jeg kan være det, så kan Jesus få lov til at træde frem. Fordi Jesus gennemsyrer mit liv, kommer han til syne, når jeg er mig selv. Samtidig bliver det også lidt nemmere for andre, at gøre noget der også ligger lidt uden for normen. Og herude fra kan vi dele dem vi er, og det der betyder noget. Herude fra er det plads til, at jeg kan dele min passion for Jesus.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 25.03.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også