29.07.2013 12:00 Age: 7 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Golf og tilgivelse

I golf handler det om at få bolden i hul med færrest mulige slag. Sådan er livet heldigvis ikke. I Guds verden er der plads til ubegrænsede mange fejl og mistede bolde. Og til hjælp fra medspillerne. Blot jeg når i mål.

Golf

I år var én af sommerens mange familietraditioner henlagt til Rømø Golf, hvor jeg sammen med mine drenge og svigersønner dystede på Pay and play banen.

Denne gang smed jeg hele fire golfbolde væk undervejs. Eller rettere: de druknede. Golfbanen på det sydlige Rømø er gennemskåret af kanaler og søer som på magisk vis suger golfboldene til sig. I hvert fald mine. Og så er der lang vej fra teestedet til det lille hul på greenen.

Tabte bolde 

Nu begrænser mine golffærdigheder sig til hvad jeg har erhvervet på denne ene årlige golfudflugt. Men det kaster også et interessant perspektiv ind over mit liv, hvor jeg mildt sagt også taber nogle bolde hen ad vejen.

I golfspillet handler det om at få golfkuglen i hul på færrest mulige slag. Sådan er livet lykkeligvis ikke. Her er det vigtigste blot at nå frem. Uanset hvor mange bolde der er tabt eller slag der er misset undervejs. I modsætning til golfspillet så er livet fuld af tilgivelse og overbærenhed.

Målet er vigtigere end vejen 

Gud har ikke sat os til at konkurrere med hinanden. Tværtimod. Vi er sat til at hjælpe hinanden frem mod det mål, som Gud har sat for alle mennesker: Det evige liv sammen med livets skaber. Vejen dertil er ikke afgørende, men det er målet. Der er kun ét hul.

Når bolden går i søen, uden for plænen (fairway) eller i en sandbunker, så er det ikke slut af den grund. Hver gang jeg rammer ved siden af, må jeg bede om tilgivelse og om en ny chance. Og det giver Gud mig. Han største ønske er at jeg skal nå frem, uanset hvor mange slag og bolde det kræver.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 29.07.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også