02.01.2007 12:00 Age: 14 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Gådt Nydår med poletik

Nix - ingen trykfejl på grund af tømmermænd. Det er bare lydskrift: sådan udtaler mange danskere faktisk "Godt Nytår". Er det så svært at forstå, at det er svært at lære dansk, hvis man ikke har fået det ind med modermælken? Dronningen var inde på det i sin nytårstale: det med at vi skal prøve at forstå de fremmede i landet (ligesom mange danskere jo bor som fremmede i andre lande) og de fremmede i landet skal prøve at forstå os. Og ordet "forstå" rummer også "respektere". Lad os virkelig ønske for hinanden at forståelsen vil vokse i 2007!

Præsteaktion

Jeg vil også gerne ønske at der bliver mere forståelse af begreberne "Etik" og "Politik". Jeg hentyder til diskussionerne om hvorvidt præster (i kjole) må udtale sig om "politiske" spørgsmål. En del mener, at det må de absolut ikke: de skal forkynde evangeliet og holde sig fra politik!

Jeg tror det skyldes en begrebsforvirring. For hvis vi læser Bibelen, ser vi at Gud interesserer sig for hele vores menneskeliv - f.eks. vores behandling af de fattige og de fremmede. Det hedder "kristen etik" i fagsproget.

Poletik

Og hvad er "politik"? Det er hele arbejdet med at lægge rammerne for samfundets og det enkelte menneskes liv. Og dermed falder "kristen etik" og "politik" delvist sammen. At udtale sig om f.eks. vores behandling af asylansøgere, som en del præster i Hillerød lige har gjort, er ganske rigtigt politik - men det er mindst lige så meget kristen etik. Og kristen etik både må og skal præster have lov til at blande sig i.

Man kan diskutere hvordan det gøres bedst, men selve sagen er for mig klar: præster må og skal - også i kjole - forkynde Guds ord. Og dermed også forkynde kristen etik. Og så kan man ikke lukke munden på dem med at "de ikke må tale om politik".

Godt etisk nytår!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 02.01.2007

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også