18.07.2007 12:00 Age: 13 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Et mål for livet

For Michael Rasmussen og de andre begyndte touren ikke den 7. juli. De fleste af cykelrytterne har arbejdet intenst og målrettet i flere år og selve etapeløbet er blot kulminationen på meget lang tids forberedelse. For Michael Rasmussen begyndte det for 28 år siden.

Touren

Foto: Mark Czerniec / Flickr

I Nyhederne hørte jeg Michael Rasmussens bedstefar fortælle, at han faktisk ikke var så forbavset over at se Michael Rasmussen i den gule førertrøje ved Tour de France. "Hele hans liv har været lagt an på, at han skal nå så langt som muligt i det der. Det er hans drengedrøm der er ved at gå i opfyldelse." siger morfar. Og mormor kan fortælle hvordan lille Michael allerede som 5-årig sad og fulgte intenst med i Tour de France foran fjernsynet.

Egentlig havde jeg bestemt, at jeg ikke gad at følge med i touren i år. Alle de mange doping-afsløringer og ynkelige bekendelser havde taget lysten fra mig og ødelagt respekten for den ellers så fornemme sport. Men nu sidder jeg der alligevel. Og lader mig imponere over kyllingens bedrifter i de franske alper.

Disciplin og målrettethed

Og noget af det som imponerer så meget er den enorme disciplin og målrettethed, som de viser på etaperne og som også er forudsætningen for, at cykelrytterne overhovedet er med i Tour de France. Daglig træning og mentale øvelser. Nøje fastlagte kostplaner. Studier af de enkelte etaper. Og mod- og mandshjerte, som TV-kommentatorerne hele tiden siger til os.

en slags stålsat målrettethed kan altså godt imponere mig. De har et mål og de kæmper hårdt og indædt for at nå det mål. Ja, for mange af dem er hele deres liv styret af dette mål. Og jeg tænker uvilkårligt på mit eget liv og på de mål som jeg har sat mig. Hvor vigtigt er det for mig, at mine mål bliver nået? Og hvad investerer jeg i at nå mine mål? Ja, hvad er mine største mål egentlig?

Jeg kommer aldrig til at stå på en sejrskammel i en nogen som helst sport. Men jeg tror til gengæld der findes et endnu vigtigere mål her i livet. Et mål som det gælder livet at nå. Og det mål skal der også kæmpes for.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 18.07.2007

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også