08.09.2015 00:00 Age: 5 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

#EngangVarJesusFlygtning

Jesus kom til verden for at frelse den, men han kom ikke med en sølvske i munden eller kapital i ryggen. Jesus kom for at leve som en af os, uden fordele og uden prestige. Han fik en hård medfart – en medfart som ikke er ulig mange menneskers skæbne i verden netop nu.


Foto: (C) 2009 Getty Images / Daniel Berehulak

Foto: (C) 2009 Getty Images / Daniel Berehulak

Det sker nu og da, at der i aviserne dukker en diskussion op om ministerpensioner eller overgearede lønninger på direktørgangene, og nu med milliardæren Donald Trump, der kæmper for at blive præsidentkandidat i USA, er der igen et naturligt fokus på store ledere, som ikke kun har stor indflydelse men også stor rigdom. Det er den verden, vi lever i; en verden hvor mange penge fører til meget magt, og det er derfor, at Jesus på ingen måde var en typisk leder, og at det heller ikke lå i kortene, at han skulle blive til noget stort.

Hyldet af lavtlønnede og New Age

Gud havde timet og tilrettelagt sin redningsplan til at skulle udføres af Jesus, hans søn, som ikke kom til verden som søn af en milliardær eller direktør – alligevel ville han forandre verden som ingen før eller siden har gjort det. Jesus blev født uden for ægteskab under kummerlige forhold. Gud selv har opfundet ægteskabet som en passende ramme om familielivet, men Jesus får ikke den luksus, at blive født ind i en etableret kernefamilie. Gud signalerer på himlen og i stjernerne, at en konge er blevet født, men det er ikke Guds folk, der opdager det, det er lavtlønnede hyrder og troldmænd fra Østen – i vores sammenhæng kunne man forestille sig en gruppe New Age-entusiaster, der som de eneste havde forstået, hvad Gud prøvede at sige. Nej, Jesus blev slet ikke født i den pomp, pragt eller prestige, som universets konge havde fortjent.

Hvad ville Jesus have gjort?

I lyset af nutidens globale udfordringer får Jesus’ liv endnu et nyt skær, for ikke nok med at starte livet i en stald, så blev han fra barns ben tvunget på flugt af Kong Herodes, som ville ham til livs. Guds Udvalgte fik ikke lov til at vokse op i Guds udvalgte land, men startede livet som flygtning. Da jeg den anden dag – frustreret over situationen i Europa – overvejede, hvad Jesus ville have gjort, kom det til mig, at han ikke ville have været en af os, som står i positionen til at tage imod flygtninge; Jesus ville have været en af de flygtninge, som kom. Universets Herre kunne have været en bådflygtning i Middelhavet. Det mætter ordene ”Alt hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig” (Matthæusevangeliet kap. 25, vers 40) med en vis alvor.

Og det tilfører en helt ny dimension til kampagnen #EngangVarJegFlygtning.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 08.09.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også