15.04.2015 16:19 Age: 6 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Du er konkursramt

Gud tilbyder alle konkursramte noget, der er langt bedre end en gældssanering. Han tilbyder at betale vores gæld for os! Ja faktisk har han allerede gjort det. Det er det, vi lige har fejret igen i Påsken. Jesus betalte vores gæld, da han døde på korset. Desværre er det tabubelagt at tale om vores åndelige konkurs. 

Foto: Nandyphotos / Thinkstock

Jacqueline Van Roekel og hendes mand kom fra Holland og købte gård i Danmark. De mistede alt, da de gik konkurs med deres landbrug. Nu har hun skrevet en bog om den tabubelagte periode - for at være med til at bryde tabuet omkring det at gå konkurs. Jeg tænker, at det er et stort tabu på flere planer.

Konkurs er en tragedie

Desværre går en del konkurs selv her i rige Danmark. Nogle af konkurserne er bevidst spekulation, men for mange er det en dyb tragedie. En tragedie, der sætter dybe sår i deres liv på alle områder: i forhold til økonomi, omgangskreds, selvværd, familie osv. Jeg tror, at Roekel har ret i, at alt dette for mange er tabu. Man snakker ikke om det. Man bider lidelserne i sig og prøver at overleve.

Det vil virkelig hjælpe mange, hvis vi tør tale åbent og ligefremt om disse ting. Når det er så svært, er det vel fordi der så let kommer skyld og skam ind i billedet: Hvorfor kunne vi ikke magte økonomien? Hvad tænker de andre ikke om os? Nu er det min skyld, at min familie må lide ...

Åndelig konkurs

Jeg håber, at konkursramte får al den hjælp, de har brug for. Samtidig tænker jeg på en anden slags konkurs, som er endnu værre og endnu mere udbredt. Gud skabte os og gav os vort liv. Vi skulle leve det i fuldkommen kærlighed til Gud og mennesker. Det kan vi ikke - og dermed har vi en gæld hos Gud. En gæld, der er langt større og værre end gælden i noget pengeinstitut. For denne gæld vil følge os i evigheden.

Det fantastiske er, at Gud tilbyder os noget, der er langt bedre end en gældssanering. Han tilbyder os at betale vores gæld for os! Ja faktisk har han allerede gjort det. Det er det, vi lige har fejret igen i Påsken. Jesus betalte vores gæld, da han døde på korset.

Desværre er det tabubelagt at tale om vores åndelige konkurs. Man må ikke tale om, at mennesker er syndere, at vi har en gæld hos Gud. Men først, når vi indser vores gæld, kan vi søge han om tilgivelse. Så lad os for alt i verden få brudt dette tabu, så Gud kan komme til at give os sin ubetingede tilgivelse!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 15.04.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også