07.01.2009 12:00 Age: 12 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Du bliver overvåget

Overvågning er et emne, som fylder i den politiske debat. Der skal sættes flere kameraer op i gadebilledet, så vi ikke fristes til at begå en kriminel handling. Ordensmagten vil holde øje med os, så de kan dokumentere, hvor vi har været, og hvad vi har gjort, mens vi var der.

Overvågning

Jeg ved ikke helt, hvad jeg mener om det. Jeg er ikke den kriminelle type, så i princippet bør jeg jo være ligeglad med flere kameraer. Jo vel, det hænder da, at jeg gør noget, der ikke er helt efter bogen. Et par røde lys har jeg da forceret på min cykel.

Gud ser alt

Alligevel, selv om jeg ikke har noget at frygte, så er jeg skeptisk. Jeg får flashback til den gang, jeg gik i søndagsskole hver onsdag eftermiddag... Ja, det hed søndagsskole, og jeg forstod det faktisk ikke. Men lad det ligge, for det her handler om noget andet.

I søndagsskolen lærte vi en sang: 

Pas nu på lille øje, hvad du ser.

Thi din fader oppe der, skuer ned på jorden her.

Pas nu på lille hånd, hvad du gør.

Thi din fader oppe der, skuer ned på jorden her.

Pas nu på lille fod, hvor du går.

Thi din fader oppe der, skuer ned på jorden her.

Pas nu på lille mund, hvad du

siger... 

Jeg havde det ikke godt med den sang. Den gjorde mig bange for at leve. Gud blev farlig. En, der sad og var klar til at slå ned på mit mindste fejltrin. Den eneste måde jeg kunne være sikker på, at jeg ikke gjorde noget galt, var ved at sidde musestille på en stol med lukkede øjne og fingrene i ørene.

Og det var altså svært for en lille pige – og selv den dag i dag, kan jeg ikke præstere det. Den sang handler om overvågning. Den sang gjorde det umuligt for mig at trække vejret frit.

Gud gør tryg

Men men men... sangen passer jo. Gud, min fader, kigger virkelig ned på jorden til lille mig. Men han gør det ikke for at slå ned på mine mindste fejl. Alle mine fejl har han allerede slået ned på. Det gjorde han, da Jesus døde.

Når Gud så stadig holder øje med mig, så er det for, at jeg kan være tryg og trække vejret frit.

Han holder øje med mig, fordi han ønsker at hjælpe mig. Fordi han ønsker at være i en relation til mig. Han ønsker at være en del af mit liv. Han gør det for at forsikre mig om, at jeg aldrig er alene – min Gud er med mig overalt!

Tja, jeg ved snart ikke, om jeg går ind for øget overvågning fra politiets side. Men jeg er glad for, at Gud holder øje med mig. Fordi han elsker mig!


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 07.01.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også