29.04.2009 12:00 Age: 11 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Det handler om at være tryg

Det siger mit forsikringsselskab. Men hvordan kan jeg være tryg, når der findes svineinfluenza og finanskrise? Der er bare et tidspunkt, hvor barnetroen på, at Gud er stærkest må give op – eller er der?

Tryg

We are covered. (Stock.xchng)

Ingen er så tryg i fare, som Guds lille børneskare,

fuglen ej i skjul bag løvet, stjernen ej højt over støvet.

Fugleinfluenza. Svineinfluenzaen. Terrorangreb. Finanskrise. Spritbilister. Bandekrig. Taleban. Jordskælv. Mobning.... Fortsæt selv listen over, hvad der kan gøre verden til et utrygt sted at leve. Er jeg virkelig tryg i fare?

Ingen nød og ingen lykke af hans favn os bort skal rykke;

han, den bedste ven blandt venner, al vor trang og længsel kender.

Kan jeg gå gennem livet her på jorden og føle mig tryg? Det kommer nok lidt an på, hvem vi er. Jeg mener, nogle bliver bange meget let, mens andre tilsyneladende ikke lader sig skræmme af særlig meget.

Nogle af os vandrer gennem livet her på jorden med en, som er større end alverdens ulykker. Gud tilbyder at følges med os alle sammen, og nogle mennesker har sagt ja tak til det følgeskab. En hel masse konfirmander gør det i disse dage. Men det kan opleves meget forskelligt at følges med ham. Nogle bliver ikke mindre bange for Taleban og svineinfluenzaen. Nogle bliver ramt af finanskrisen. Måske kommer der en spritbilist drønende lige ind i siden på os. Andre føler sig helt trygge, for Gud passer jo på os.

Om han tager, om han giver, samme Fader han dog bliver,

og hans mål er kun det ene, barnets sande vel at tjene.

En garantiordning kunne være skønt. Når jeg siger ja til at følges med Gud, så lover han samtidig at beskytte mig mod alt ondt. Det ville jo være smart af Gud – han ville uden tvivl få mange flere tilhængere. Sagen er bare den, at Gud ikke tilbyder garantier eller ønsker sig tilhængere. Gud ønsker relationer til hver eneste en af os. Personlige relationer – hvor han kender os, som vi virkelig er. Trygge eller bange. Smilende eller grædende. Han ved, hvad vi længes efter – om det så er koldskål, sommerferie eller omsorg.

Fryd dig da, du lille skare! Jakobs Gud vil dig bevare;

på hans mindste vink må alle fjenderne til jorden falde.

Gud kender os – og han vil gerne følges med os. Det er oplever jeg på mange måder som trygt. Det er ikke altid jeg føler mig helt tryg, for jeg vil virkelig gerne have garantiordningen. Derfor glemmer jeg af og til, at jeg har noget bedre – relationen! Jeg følges med en, som ikke rydder alle hindringer af vejen for mig – men som til gengæld kender mig og bliver hos mig, når jeg er fortvivlet og utryg.

Og når endt er kampens dage, endt hver jordisk nød og klage,

kalder os vor Faders stemme til en evig fryd derhjemme.

Vi er på vej. Gud og mig. I en verden, der er plaget af finanskrise, svineinfluenza og alt muligt andet. Vi er på vej gennem kampe, nederlag og sejre. Hvad med dig – er du på vej på egen hånd eller følges du med Gud?


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 29.04.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også