02.07.2008 12:00 Age: 12 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Den ultimative festival

I dag, 5. juli 2012, åbner den egentlige festival-del af det navnkundige Roskilde Festival for 42. gang. På et område, der svarer til rundt regnet 215 fodboldbaner, vil i omegnen af 100.000 mænd og kvinder med en gennemsnitsalder på 24 boltre sig i sol, musik og en million liter øl i de kommende fire dage. Der vil være noget for enhver smag, når årets 200 bands spiller op på festivalens otte forskellige scener.

Roskilde Festival

Undertegnede har aldrig selv været på Roskilde Festival. Dels er jeg nok en smule for magelig - selv om festivalen vist i år ser ud til ikke at drukne i regn, så kan jeg ikke holde ud at holde ferie alt for langt væk fra det trådløse netværk, Kvickly og min gode seng. Dels så er det lige lovlig crowded til mig. Så mange mennesker på ét sted er simpelthen i overkanten til min smag - uagtet hvor glade, de så er. Men jeg elsker musik - og der var nok et band eller to af de, der optræder i år, jeg gerne gad høre live.

Parentes

Selv om der kan være meget godt ved Roskilde Festival både socialt og musikalsk, så må jeg være helt ærlig: Der er vist også meget, der er usundt og uegnet for os, der gerne vil leve med og ligne Jesus. Derfor har jeg forbehold, der er den reelle grund til, at jeg nok aldrig kommer til at løse billet til Roskilde Festival. (Heller ikke selv om , jeg faktisk tror, Jesus ville have stået forrest i køen til billetsalget). Men de forbehold bliver bare en parentes i denne artikel.

Den ultimative festival

Nej, det jeg egentlig har på hjerte er, hvor meget Roskilde Festival minder mig om noget. Eller rettere: hvordan den massive stimlen sammen af forventingsfulde mennesker til et par dage i sang og glæde minder mig om en festival, som vil få de store musikfestivaller til at ligne havefester ved siden af. Det er ikke lige annonceret, hvornår præcist festivalen åbner, men det er allerede nu muligt at løse billet.

Med andre ord: Når jeg læser og hører om de store musikfestivaller, så vækker det himmellængsel i mig. Så glæder jeg mig til at tage del i den ultimative af alle festivaller. Den, hvor Jesus bliver hovednavnet og hvor der ikke bliver kø ved toiletterne. Jeg er lidt i tvivl om, om der vil blive serveret fadøl. Umiddelbart tror jeg det ikke, men jeg er overbevist om, at det ikke bliver noget problem at få feststemningen helt op i det røde interval.

Nåja, og så bliver det ikke bare i sølle fire dage, men kommer til at vare i en evighed. I bogstaveligste forstand. Det bliver fedt!


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 02.07.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også