05.11.2008 12:00 Age: 12 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Den store låsesmed

Forleden havde jeg den fortvivlende oplevelse at komme til at låse mig ude. Mine nøgler lå og hyggede sig trygt og sikkert i lejligheden, mens jeg stod på den anden side af den låste dør og rev mig i håret. Og det fik mig til at tænke på Jesus og Himmeriget.

Lås

Der er mange ting, der ikke nytter, når man er kommet til at låse sig ude. For eksempel nytter det intet at gøre som i litteraturen, hvor Ali Baba bare skal råbe "Sesam, luk dig op" for at komme ind i sin røverkule. Der åbnes heller ingen dør i klippevægge (og altså heller ikke i murstensvægge), hvis man siger "Mellon", som Gandalf. Men det er selvfølgelig også bare fri fantasi og noget med magiske døre.

Men Bibelen er faktisk heller ikke til meget hjælp, selv om man godt kan fristes til frit efter Markusevangeliet 7,34 at klynke et lille "Effatha", når man står der foran sin godt og grundigt låste hoveddør og så skrækkelig gerne vil ind, men ikke kan. Men det er ikke noget magisk ord. Der findes ingen magiske ord, der kan åbne låste døre - medmindre man vil bryde døren op med vold, bliver man nødt til at få fat i en person, der har en nøgle eller en låsesmed.

Himmerigets porte

Mens jeg spekulerede på, hvordan jeg skulle løse mit lille problem, kom jeg til at tænke på, at Jesus også sagde noget om nøgler. Han sagde til sin discipel Peter, at han ville give ham nøglerne til Himmeriget (Matthæusevangeliet 16,19). Det er derfor, nogle har fået den forestilling, at der er en slags reception i Himmeriget, hvor Sankt Peter sidder og tjekker, om bookingen er i orden, før han lukker os ind i Himmerige. Men det var ikke det, Jesus mente. Jesus sagde sådan, fordi Han en gang for alle har åbnet Himmerigets porte for alle, der tror på Ham. Det var den nøgle, Peter fik: At alle, der angrer deres synder og beder Jesus om tilgivelse, skal få adgang til himlen.

Det nytter ikke noget at forsøge at tvinge os ind med vold eller listighed eller velovervejede planer. Der findes heller ingen magiske ord, der giver adgang til himlen og evigt liv. Men Jesus er den store låsesmed. Troen på Ham er den eneste nøgle, der åbner Himmerigets porte.

Det lykkedes mig for resten at komme ind i min lejlighed uden vold og uden låsesmed. Men det er en helt anden (pinlig) historie.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 05.11.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også