26.08.2008 12:00 Age: 12 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Av min arm

Julie var gravid i 20. uge. Men en misdannelsesscanning viste, at hendes kommende barn manglede venstre underarm. Julie og hendes mand Mikael søgte om en sen abort - fik afslag i Danmark og fik så aborten foretaget i England. Og nu klager de til Folketinget over at de ikke kunne få aborten i Danmark

Scanning

I artiklen i Kristeligt Dagblad siger Julie: ”For vores vedkommende var det for stort et handicap. Først tænker man, at det bare er en arm, men da vi begyndte at sætte os ind i det, gik det op for os, hvor omfattende et handicap det er at mangle en arm. Der er erhverv, barnet aldrig vil kunne få, sport det ikke kan dyrke, og hvis det ikke er psykisk stærkt, kan det få et meget vanskeligt liv. Det ville vi ikke…”  

Et enarmet liv med turbo på

Det er rystende læsning: et ungt par med alle mulige ressourcer – og nu skulle de have deres planlagte ønskebarn. Og så får de det fjernet pga en manglende venstre underarm! Hvad mon alle de nulevende danskere med manglende underarm føler? Vi véd hvad én af dem gør – for hun skrev i avisen få dage senere. Hun mistede sin arm ved en ulykke som helt lille. Men hun har dyrket mange former for sport – inklusiv jagt og bjergbestigning. Hun har en høj uddannelse og er i dag selvstændig! Nu behøver man hverken kunne dyrke sport eller få alle mulige slags jobs for at have et godt liv. Men at en manglende underarm skulle gøre forskellen, lyder helt grotesk. Ville forældreparret mene, at det havde været bedre for den ovennævnte kvinde at være omkommet ved ulykken i stedet for at skulle leve videre med kun én underarm?

Perfektitis

Jeg tror parret er ofre for én af tidens mest farlige infektioner: perfektitis. Alt skal være perfekt: din krop, dit sind, dit designerkøkken, din karriere, dit… (fortsæt selv). Perfektitis har en del følgesygdomme, blandt andet komformititis. Denne sygdom viser sig ved, at de inficerede mener, at lykken altid ligger i et liv uden problemer, uden store udfordringer, som man ikke selv har valgt, uden smerte og så videre. Værdien i at udforme et liv i modvind, kan man ikke se. Jeg tror, at disse sygdomme fik dem til at mene, at det var bedst for barnet aldrig at få et liv. For det kunne jo ikke blive et perfekt liv. Og måske kan det også have ligget et sted ubevidst: hvor vil det anfægte vores perfekte liv at skulle støtte og opmuntre et sådant barn. Det sidste véd jeg jo ikke – men det ville være en dybt naturlig tanke for folk, der lider af komformititis (og er der mon ikke noget af den i os alle?)

Livet længe leve! 

Et land, som tolererer abort, lærer ikke mennesker at elske,

men at bruge en hvilken som helst form for vold for at opnå,

hvad de vil. Derfor er abort den største trussel mod kærlighed

og fred. 

 - Mother Teresa 

Det er ikke Julies skyld, at hun lever i et land, der har ”misdannelsesscanninger” og et udbredt tilbud om abort. Havde det danske samfund haft Mother Teresas indstilling, havde alle (og især da Julies barn) været skånet for alt dette. Til gengæld havde de oplevet de opgaver og gaver, der kan følge med at have et barn med kun én arm. Og skulle de næste gang få et ”perfekt” barn, der så som treårig kommer ud for en ulykke – så kommer de alligevel til at opleve det. For man kan ikke  – trods alverdens perfektitis og konformititis – forsikre sig mod det ”uperfekte”. Og Gud ske lov for det – for lykken og livet og kærligheden ligger ikke i den slags perfekthed”.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.08.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også