29.02.2012 12:00 Age: 9 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

At holde tal på vores dage

2012 er nøjagtig 86401 sekunder længere end 2011. Eller 24 timer og 1 sekund. Hvert eneste øjeblik er en gave fra Gud, som vi har et ansvar for at forvalte, og i år har vi fået lidt mere at gøre godt med.

Alle har hørt om skudår, hvor der føjes en ekstra dag ind i kalenderen. For dem, der har forstand på det, er det vistnok den 24. februar, der er skuddag - men for alle os andre er det den 29. februar, der ikke plejer at være der.

Skudsekund

Hvad de færreste ved (jeg anede det ikke selv, indtil for få øjeblikke siden), er, at der også findes skudsekunder: Nogle år føjes et ekstra sekund ind i vores tidsopmåling for at de skal passe med jordens rotation. Eller sådan noget i den retning.

Næste gang det sker bliver 1. juli i år. Sekundet indsættes mellem 01:59:59 og 02:00:00 - så hvis du orker at blive oppe, så bør du principielt se dit ur passere klokkeslættet 01:59:60.

Udnyt tiden

Det er derfor, du i år har 24 timer og 1 sekund mere at gøre godt med. I en af salmerne i Bibelen kan man læse salmisten bede Gud om at hjælpe os med at holde tal på vores dage (Salme 90) - og det er godt for os at bede den samme bøn. Vores tid på jorden er begrænset. Derfor gælder det om at udnytte den bedst muligt, mens der endnu er tid.

Tiden er også en gave fra Gud - en gave, der let kan misbruges eller forvaltes forkert. Og så er det ikke en uendelig ressource. En dag er der ikke mere tid; vi kan heller ikke få mere. Indtil da er hver dag, ja, hvert sekund en nådegave, som det er vores ansvar at udnytte til glæde for vores næste, til gavn for os selv og - ikke mindst - til Guds ære.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 29.02.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også