13.10.2003 12:00 Age: 16 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Arnold vandt

Jeg er erklæret fan af Arnold Schwarzenegger og hans film. Og midt i al hans showprægede fremtoning, ser jeg noget solidt, noget man kan stole på. Men jeg kender en, som er endnu mere solid, og som fuldstændig har vundet hele min tillid

fokus-arnold60.jpg

Foto: Gage Skidmore, https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/7588441406

Erobre nye verdener

"Jeg har altid trivedes ved udfordringer, og da først det blev for nemt at vinde body building konkurrencer, og sejrene var blevet forudsigelige, bestemte jeg mig for at se mig om efter nye verdener at erobre. Så nu lever jeg af at være skuespiller, forfatter og forretningsmand. Jeg køber og sælger fast ejendom, holder forelæsninger på universiteter, skriver bøger, leder kurser, arrangerer verdensmesterskaber i body building, arbejder som TV-kommentator og er med i mange radio- og TV-programmer". (Bodybuilding for mænd. Arnold Schwarzenegger. Bogan 1983).

Sådan var Arnolds programerklæring i 80´erne. I 2003 kunne han tilføje en ny verden, han havde erobret: politik! Nærmere betegnet: guvernørposten i en af de vigtigste stater i US!

Muskler eller hvad?

Selv Arnolds tilhængere erkendte, at han egentlig ikke havde særlig meget forstand på de konkrete politiske emner. "Men det har han kvalificerede rådgivere til at vejlede sig i", som de så diplomatisk udtrykte det. Han havde ikke så meget forstand på de enkelte politiske emner - men derfor kunne han faktisk godt have god forstand på politik!

Det er let at sige, at dette  bare var en B-film. En populær skuespiller med store muskler og (...) hjerne, der vinder det store valg-show. Og noget er der vel om det. Jeg indrømmer blankt at jeg er erklæret Arnold-fan, ligefra "Strømer i børnehaven" og til "Terminator". Men det er måske ikke kun derfor, jeg synes at kunne se noget solidt midt i alt det show-prægede.

En solid mand

Jeg tror, at det, der skaffede ham de mange stemmer, var ønsket om en solid mand. Man er træt af meget talende politikere, der ikke er til at stole på. Man er træt af politikere, der måske er til at stole på, men ikke er til at forstå, og som iøvrigt er så kedelige og grå... En mand af folket, der ville sige noget klart og forståeligt. En mand, der var til at få øje på og til at stole på (trods den efterhånden helt obligatoriske tilsvining fra modstandernes side). Farverig, forståelig, solid. Det er nok for mange vigtige ting ved en politiker. Og så havde jeg lige set åbningstaler fra det danske folketing - gisp!

En endnu mere solid mand

Så stødte jeg lige i Bibellæseplanen ind i Jesu indtog i Jerusalem. Han red på et sølle æsel. Han var populær en ganske kort tid, men så vendte folket sig imod ham. Han var ikke populær. Ikke én, man ville stemme på. Og alligevel gennemførte han - under ufattelige lidelser - en fantastisk redningsaktion, der kan redde os alle!

Jesus er for mig Den Solide. Den, der altid er til at stole på. Han har købt min tillid med sit eget blod. Her må Arnold og alle andre mennesker selvfølgelig blegne!

Så havde jeg levet i Californien i 2003, havde jeg betroet mit liv til Jesus - og stemt på Arnold!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 13.10.2003

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også