10.02.2010 12:00 Age: 10 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Apologize now - party forever

Cult drik er for psykopater og ansvarsløse egotrippere. Det mener ihvertfald Cult selv i følge deres seneste plakat-kampagne med sloganet: Party Now - apologize later. Bare gå til den - du kan altid sige undskyld senere (underforstået: du har såret nogle mennesker).

Boykot Cult

Jeg er forarget. Ikke så meget over det sexede og frække i Cult reklamen. Men over den komplette mangel på medmenneskelig ansvarlighed, som reklamens slogan udviser.

Cult drik er for psykopater og ansvarsløse egotrippere. Det mener ihvertfald Cult selv i følge deres seneste plakat-kampagne med sloganet: Party Now - apologize later. Bare gå til den - du kan altid sige undskyld senere (underforstået: du har såret nogle mennesker).

Hellere dårlig end ingen omtale

Det er helt sikkert effektiv reklame - ud fra devisen om, at det først og fremmest handler om at få omtale. Uanset om den er god eller dårlig. Det var vist også det Spies engang proklamerede. Det er næppe heller ulovligt. Men det er mega langt fra god markedsføringsskik, som bl.a. handler om etik og ansvarlighed i reklamebranchen.

Cult hjælper dig til at gøre de ting, du fortryder bagefter. Til at tage hovedet under armen og smide hæmningerne. Kast dig ud i det uden at tænke på konsekvenserne og glem alt om hvem du sårer eller træder på undervejs. Du kan bare sige undskyld og så fortsætte næste fredag. Det er opfordringen fra Cult og åbenbart også sådan de ser på deres kunder. (Finder de sig bare i det?)

Offentlig krænkelse

Cult direktøren kalder det en opfordring til at leve det sjove liv og siger, at ordene ikke skal tages så alvorligt. Men for voldtægtsofre og alle de andre, som den livsstil går ud over, er Cult-direktørens menneskesyn langtfra sjovt. Det er afstumpet. Og havde han holdt det for sig selv var skaden ikke så stor, men nu råbes det ud fra plakatsøjler over hele landet og så er det ikke længere bare en "uskyldig reklame", men en offentlig krænkelse af alle de mennesker, som kæmper for ansvarlig medmenneskelighed.

Livet og vores medmennesker er langt mere værdifulde end de kolde forbrugere, som Cult vil gøre os til. Vi er sat i verden for hinandens skyld og vi har hver især et medansvar for, at vores samfund er godt og trygt at leve i. "Sådan som I ønsker, at andre skal gøre mod jer, sådan skal I gøre mod dem!" sagde Jesus engang. Det er en leveregel, der er til at forstå. Vores dumme og ansvarsløse handlinger falder i sidste ende tilbage på os selv.

Party forever

Budskabet fra Jesus var det modsatte af Cults reklamer: Apologize Now - party forever. Hvis vi her og nu vedkender os vores ansvar for alt det dumme vi gør og oprigtigt beder Gud om tilgivelse for et forfejlet liv, så venter der os et evigt liv, hvor der er ikke er brug for alkohol og andre tilsætningsstoffer for at kunne more sig. Og hvor festen ikke går ud over nogen, som vi bagefter skal sige undskyld til.

Indtil da: Drop Cult! Hvis du synes livet er vigtigere end Cults bundlinie.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 10.02.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også