13.12.2016 10:12 Alder: 4 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Vi længes

Adventstiden er en længselstid. Vi venter på jul. Vi længes efter jul. Men bliver vores længsler mon opfyldt?

Længsler

Vi længes efter julen, som den plejer at være. Vi får helt bestemte billeder for vores indre blik, når vi taler om og tænker på jul. Vi kan endda næsten dufte og smage, hvordan en god jul skal være.

Sådan er nogle længsler. De er helt konkrete. Vi ved, hvad der kan tilfredsstille dem. Mens vi venter på, at tiden går, håber vi bare, at vi ikke bliver skuffede.

Andre længsler er mere uklare. Vi kan mærke, at der er noget, vi længes efter, men har ikke et klart billede af, hvad det er. Det kan føles som en uro i kroppen eller i sindet. En fornemmelse af, at noget ikke er, som det burde være. Vi ved bare, at noget skal være anderledes.

Barnet i krybben

Da Jesus blev født på jorden, var han en opfyldelse, en tilfredsstillelse, af jødernes længsel efter en frelser, efter en helt, som kunne udfri dem fra romerne. Længslen var stærk. De havde ventet i mange århundreder. Da han endelig kom, blev de begejstrede. Nu ville Israel endelig blive en stor nation igen. Men de endte med at blive skuffede over Jesus. Han var ikke en helt og frelser på den måde, de havde forestillet sig.

Måske er Jesus heller ikke en helt eller en frelser på den måde, vi forestiller os. Det kan nogle gange være svært at se, hvordan det lille barn i krybben, den lille forsvarsløse Guds søn, kan hjælpe med de uklare fornemmelser og uroligheder, som vi kan være ramt af.

Men hvis ikke Guds søn kan, hvem skulle så kunne?

Vi venter derfor bedst på jul ved at læse om Jesus i Bibelen og fortælle ham om alt det, der bor i os. Længsler, uro, håb og glæde. Verdens frelser lytter.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 13.12.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også