31.01.2007 12:00 Alder: 14 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Vand på 1.000 måder

Set fra mit lille perspektiv har "vand" fyldt en hel del på det sidste. Regnen har fyldt meget - i haven, på markerne, i folks kældre, på lave veje og i mit humør. Og nu har den så også prøvet - for første gang i år - at forvandle sig til sne og is.

Vanddråber

Det kan godt virke ret træls med regn og med sneglatte morgenveje. Men vand er alligevel både absolut nødvendigt og helt fantastisk. Jeg selv består for størstedelen af vand (det gør du også) og den verden, jeg lever i, er i stor udstrækning bestemt af vand. For lidt vand: intet liv. For meget vand: kun visse former for liv. Salt vand: en biologisk verden for sig, der er meget forskellig fra fersk vand. Klipper og skove formes af vandet, energien i hele jordens system pumpes rundt med vand i former som: hav, skyer, regn, luftfugtighed, floder, indlandsis osv. Hver eneste levende celle er fyldt med vand.

Da vand er så tæt forbundet med livet, er det også tæt forbundet med døden: man kan drukne i vand, man kan dø af tørst, man kan begraves i muddermasser eller suges ned i en moses dynd.

Forskere har prøvet at regne på hvordan vores verden ville se ud, hvis vand var anderledes. Hvis det fx havde et andet kogepunkt eller frysepunkt eller en anden krystalstruktur eller… I store træk fører deres arbejde til at antage, at hvis vandet ændrede sig, ville vores verden også ændre sig - højst sandsynligt ændre sig ved at gå under!

Så - paraply eller sneskovl, pumpe i kælderen eller kø på motorvejen: vand kan ha´ sine ulemper - men det er slet ikke til at undvære!

Og så kan jeg ikke lade være med at tænke, at enten er det et rigtig mega-held at vand blev til, eller også er det tegn på en genial planlægning, der har ladet hele livets kredsløb bære af det ene element: vand. Jeg tror på det med den geniale planlægning.

Og så er det da tankevækkende, at Jesus kalder sig selv for Livets Vand - altså vand i åndelig betydning!

Vandlig hilsen


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 31.01.2007

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også