26.07.2017 08:59 Alder: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Værdi i det ødelagte

Alle mennesker har en uendelig værdi – hvor ødelagt man end måtte føle sig. Vores værdi afhænger ikke af udseende eller opførsel


Foto: TaxRebate.org.uk

DR1 har lavet en dokumentarserie om ” Prinsesser fra blokken”. Unge piger fra boligblokmiljøerne fortæller om deres liv og tanker og følelser.

Min egen stamme

Det er piger, der svarer til de fordomme, vi kan have: Megameget makeup, super lange øjenvipper og kunstige negle, kunstig solbrunhed, al den silikone og botox, de har råd til, forbrug af alle slags stoffer osv… Men hvorfor gør de sådan?

En af dem siger noget i stil med: ”Til at begynde med er det nødråb. Man skriger, at man er ”fucked up” (ødelagt, red.). Men når man har gjort det længe, og ingen gider høre og hjælpe, så danner man sin egen stamme. Finder sammen med andre, der lytter, der ikke siger, at du er forkert, der ikke prøver at lave dig om.”

Elsket

Jeg tænkte med det samme: "De piger har brug for Jesus!”. Jeg kender ingen, der kan møde mennesker på så god en måde, som han kan. Han har ingen fordomme. Men han siger heller ikke bare ”Du er god nok”. Han ved godt om alt det, man har ødelagt i sit liv. Han kan ligefrem nemt finde på at tale om det. Han er helt klar over, at jeg har brug for hjælp.

Samtidig elsker han mig. Ubetinget. Der er naturligvis en del ting, han kunne ønske sig var anderledes i mit liv. Det synes jeg jo også selv – ellers ville jeg ikke sige, at jeg var ”ødelagt”. Men han elsker mig og synes, at jeg er megaværdifuld – uanset om jeg viser forbedringsparathed eller ej. Jeg ville sådan ønske, han får mig forbedret på især et område. Jeg ville rigtig gerne blive så smittet af hans måde at elske mig på, at andre kunne mærke det. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne være en lille smule som ham over for andre mennesker, så de måske på den måde begyndte at få øje på Jesus.

Jesus-stammen

På mange måder oplever jeg lidt af dette i det kristne fællesskab. Desværre er det ikke alle kristne, der er bedre end mig, og derfor er det kristne fællesskab selvfølgelig ikke perfekt. Men det er alligevel en stamme af mennesker, der har oplevet, at Jesus har mødt os på denne vidunderlige måde. Oplevet at vores værdi ikke afhænger af udseende eller opførsel, men af at han simpelthen elsker os og synes, at vi er værdifulde. Hvor vil jeg håbe, at denne stamme vokser og vokser i Danmark – også i blokkene!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.07.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også