27.08.2022 15:13 Alder: 40 days

Skrevet af:
Peter V. Legarth

Tilgivelsen er vores eneste chance

(Jesus sagde) »Hendes mange synder er tilgivet, siden hun har elsket meget. Den, der kun får lidt tilgivet, elsker kun lidt.« Og han sagde til hende: »Dine synder er tilgivet.«

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Lukasevangeliet kapitel 7,vers 36-50

 

Et tankeeksperiment: Peter var en af dem, der fulgte Jesus. Nu står han på en strand i Israel og forkynder evangeliet om Jesus Kristus. Han fortæller med stor iver om Jesus. Men pludselig er der en, der siger kykke-li-ky, og Peter går i stå. Han bliver mindet om, at han engang havde nægtet at tilhøre Jesus, og netop dengang var der en hane, der galede. Han havde svigtet Jesus. Hans eneste chance var, at han blev tilgivet.

På samme måde havde en anden af de store prædikanter i den ældste kirke det. Paulus var en ivrig forkynder. Men han bar rundt på noget, der plagede ham: Han havde forfulgt de kristne, før han selv blev kristen. Og det vidste alle i menigheden. Men igen: Hvis ikke han var blevet tilgivet, havde han ikke en chance for at være en kristen.

Også for os er tilgivelse vores eneste mulighed. Hvis tilgivelsen glider i baggrunden for os, lever vi i et selvbedrag. Hvis ikke der er tilgivelse, vil alt i sidste ende være mørkt, men hvis vores synd er stor, er tilgivelsen endnu større. Tilgivelsen er vores eneste chance i mødet med Gud.


Skrevet af:
Peter V. Legarth

Lagt på nettet 27.08.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også