07.09.2010 12:00 Alder: 12 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Teaterdirektørens frihed

Anemone teatret er den daglige arbejdsplads for skuespillerparret Lisbet Lipschitz og Albert Nielsen, der har etableret teatret i 1984 og leder det i dag. Men i de senere år har der været en ekstra aktør på banen: "Gud er med i mit liv som teaterdirektør," fortæller Albert Nielsen. 

Som et trylleslag kommer smilet frem på læben, og glæden bobler frem, når man træder ind i den hyggelige og farverige baggård, hvor Anemone teatret holder til. Det er lige bag Kultorvet og Rundetårn i København.

Præsten i Melby

For en del år siden mødte Albert og hans kone Lisbet den daværende præst i Melby, Olafur Felix Olafsson.

"Før Lisbets storebror døde af kræft, spurgte han, om vi ville bede for ham. Det gjorde vi, og det blev startskuddet til at gå i kirke," fortæller Albert. En dag prøvede de kirken i Melby, som ligger tæt på parrets sommerhus i Kikhavn i Nordsjælland.

"Præstens forkyndelse var alt det, jeg aldrig før havde oplevet inden for kristendommen. Forkyndelsen var fuld af håb, kærlighed og humor, og præsten så os direkte i øjnene. Han stod inde for de ting, han nævnte, og han var hård i filten," siger Albert.

"Gennem filosofien havde jeg fundet ud af, at jeg var et menneske med mange fejl. Men jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre ved det, og hvor jeg skulle gå hen med det. Jeg havde et savn inden i mig og en sult efter livets mening."

Friheden

"Præstens forkyndelse slog mig næsten i gulvet. Her var der en, som vidste, hvad det drejede sig om. Han talte åbent om, at vi ikke kan frelse os selv. Vi må erkende, at vi er syndere, som har ramt forbi målet, og derfor har vi brug for tilgivelse. Der er én, som kan løfte den synd fra vores skuldre."

"Den besked tog pusten fra mig, og vægten af synd og bekymringer forsvandt fra mine skuldre. Jeg så friheden og kunne mærke den," forklarer Albert.

Den samme oplevelse havde Lisbet, og siden er den personlige tro på Jesus vokset frem i dem begge. "Troen på Jesus som den eneste vej til Guds rige er kommet stille og roligt, og jeg har det, som om jeg er kommet hjem," kommer det direkte fra Albert. Værdien af Jesus som medbærer er stor.

"Indtil man møder Jesus, kan man ikke putte vreden over at være en synder andre steder hen end ved at forsøge at lave andre mennesker om. Den vrede kom jeg af med, da jeg hørte, at Jesus var den eneste vej ud af syndens åg. Nu er det blevet til velsignelse."


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 07.09.2010

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også