03.09.2021 14:58 Alder: 21 days
Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Tak gør mere taknemlig

Jesus spurgte: "Var der ikke ti, der blev rene? Hvor er de ni? Er det kun denne fremmede, der er vendt tilbage for at give Gud æren?"

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Lukasevangeliet kapitel 17, vers 11-19

 

Jesus har netop helbredt ti spedalske. De havde råbt til ham om hjælp, og han havde sagt til dem, at de skulle få lavet et sundhedstjek. På vejen til dette bliver de raske. Men der var kun en enkelt, som efterfølgende viste taknemmelighed for helbredelsen.

Mange ser deres gode vilkår, som noget de selv har skabt. Man er sin egen lykkes smed. Med denne indstilling bliver det nemt sådan, at alt i livet drejer sig om én selv. Det vigtigste bliver rigdom og status. Vi bliver krævende og utilfredse. Fulde af bekymringer for at miste. Vi jager efter mere lykke, men bliver tværtimod mere ulykkelige og ensomme.

Husker vi derimod at takke og ære Gud for alt, hvad han har givet os, bliver vi mere taknemmelige for, hvad vi er og har. Vi bliver heller ikke så bange for livets skrøbelighed og usikkerhed, for vi bliver mindet om, at alt ikke afhænger af os, men at vi er i Guds gode hænder. Han har ofret sin egen søn for os, hvor meget mere vil han så ikke give os det, vi har brug for?

Der er al mulig grund til at huske at takke og ære Gud.


Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Lagt på nettet 03.09.2021

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også