06.04.2016 00:00 Alder: 6 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Superhelten fra Nazareth

Jesus er helten, som gav sit liv og derved besejrede døden. Jesus er dog ikke en normal superhelt, men en påskehelt.


Foto: Getty Images/iStockphoto

Superhelten

Mange populære fortællinger handler om kampen mellem det gode og det onde. En helt kæmper mod de onde skurke, som har skumle planer om at erobre verdensherredømmet. Efter en indledende fase, hvor helten lever sit eget stille liv, bliver han pludselig kastet ind i kampen. Han finder ud af, hvad han kan. Han finder ud af, hvad der er hans opgave. Han opdager, at modstanderne bruger alle midler for at nedkæmpe ham.

Den ensomme superhelt har en vilje af stål og står fast på sin mission. Han får hårde slag undervejs, og ind imellem ser det ud til, at han har tabt. Men så hiver han sig selv op på nærmest magisk vis og kæmper videre. Som regel ender det med, at han vinder over de onde kræfter. Enkelte gange ender det dog med, at helten dør i sin kamp for det gode, og så tager han som regel en masse onde skurke med sig i døden.

Påskehelten

Jesus er ikke en normal helt. Han havde godt nok også en indledende fase, hvor han levede et stille liv som tømrer. Derefter begyndte han sit offentlige virke og fandt ud af, at hans modstandere ville bekæmpe ham. Han fik hårde slag undervejs, og han endte med at gå under. Han kunne have hevet sig selv op og kæmpet mod de onde magter med alle sine guddommelige evner, men han valgte at give sit liv.

Han tog sig ikke en masse onde skurke med sig i faldet. Han bad tværtimod for dem, som slog ham ihjel. Ondskaben så ud til at have vundet. Men Jesu himmelske far hev ham op fra Dødsriget og gjorde ham helt levende igen. Døden blev overrumplet, fik et afgørende slag og venter nu kun på at modtage dødsstødet, som Jesus giver, når han kommer igen.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 06.04.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også