10.01.2007 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Sluk mobiltelefonen

En mobiltelefons hovedformål er at sætte os i forbindelse med hinanden. Har vi ikke brug for en, så skal reklamerne nok få overbevist os om, at vi er nødt til at have en telefon til at klare alle mulige andre ting. Men en mobiltelefon er ikke meget værd, hvis man ikke har nogen at tale med. Og der er én, vi alle skal tale med - men ofte forbliver Hans opkald ubesvarede.

Mobiltelefon

Det er nærmest blevet umuligt at åbne en avis – og visse sider på internettet – uden at blive bombarderet med tilbud om at købe en ny mobiltelefon. Billigt, selvfølgelig, for det skal det være. I dag kan mobiltelefoner ovenikøbet klare næsten hele ens hverdag for en. Bort set fra at lave kaffe og gå i føtex. Endnu da. Den dag skal nok komme, hvor ens mobiltelefon kan forbindes via et trådløst netværk til både bløde og hårde hvidevarer og ordne den slags for os.

Mobiltelefon på hjernen

Reklamens magt har også fået ram på mig og for nylig bevæget mig til at indkøbe en ny mobiltelefon. En af dem, som kan alt muligt, der ikke har med telefoni at gøre. Ud over at sende den gamle mobiltelefon på plejehjem, kommer den også til at afløse både kalender og mp3-afspiller og andre nyttige ting (undtagen at tage billeder – der må alligevel være en grænse et sted). Foruden at den selvfølgelig er pæn at se på.

Som nybagt ejer af sådan et stykke avanceret teknologi skal der ikke meget til, før man får mobiltelefon på hjernen. En tidrøver er det også. Først går der tid med at finde ud af, hvordan den fungerer og trykke på alle knapper og duppeditter. Bagefter tid med at finde ud af, hvorfor den af en og anden grund ikke gør, som man forventer. Og til sidst med at læse manualen, inden man for alvor kommer i gang med at lade sig underholde af musik, internet og spil. Faktisk gik der et par dage, før jeg fik den tanke faktisk at prøve at ringe til nogen, for at høre om den også dur til dens hovedbestemmelse.

Nogen at ringe til

For på trods af de mange features og gadgets, som de fleste mobiltelefoner har, så er indtil videre den overordnede idé med en mobiltelefon trods alt, at den er et værktøj til at kommunikere med andre mennesker. Enten i tekst eller tale. På et tidspunkt, mens jeg sad og rodede med den lille ny, faldt den tanke mig ind, at mange af de mennesker, der er på jagt efter den bedste mobiltelefon, som tilfredsstiller alle deres (mere eller mindre imaginære) behov, måske i virkeligheden mere trænger til nogen at tale med. Det kan jeg selvfølgelig ikke vide, men kan alligevel ikke lade være med at tænke på ironien ved, at vi styrter rundt og køber mobiltelefoner, selv om vi ikke har nogen at tale med – eller tid til at tale med nogen.

Et ubesvaret opkald

Hvad jeg ved med sikkerhed, er, at vi er fuldstændig fritaget fra overvejelser om abonnementstype, SIM-kort og batterilevetid, når vi skal i kontakt med Ham, som vi mennesker – hvad enten vi ved det eller ej – trænger mest til at tale med. Vi behøver sågar ingen telefon. Han - som ikke bare skabte os til fællesskab med sig, men også lod sin egen søn lide døden for det – står ikke engang i telefonbogen. Men det er heller ikke nødvendigt, for han har selv gjort alt for at komme i kontakt med mennesker i de seneste 2000 år, fordi Han har gode nyheder. Desværre er der alt for mange, der aldrig har svaret på Hans SMS-beskeder eller bare slettet Hans beskeder på telefonsvareren. Gud har stadig strøm tilbage på batteriet – men ingen ved hvor længe. Så sluk mobiltelefonen og tal med Gud, mens Han stadig tager telefonen.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 10.01.2007

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også