06.11.2013 12:00 Alder: 9 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Sandhedskærligt lys

Når lyset vælder ind ad vores stuevinduer, så får vi gerne lov til at se, hvor beskidt der faktisk er omkring os. Guds lys lader os også se, hvor beskidt der er indeni os. Men han elsker os alligevel!

Sollys

Forleden skinnede formiddagssolen gennem mit store vinduesparti mod sydøst og badede hele stuen og en del af entréen i et væld af klart, varmt lys. Det var da dejligt med en morgenlun stue til formiddagskaffen. Der er noget ved solens lys, der ikke bare varmer huden, men også sjælen. Og det kan nok være tiltrængt her i endeløse november.

Solens lys

Men det var også godt gammeldags irriterende. Solens lys er nemlig lige lovlig sandhedskærligt, når det sådan slippes løs i en lejlighed: Stuevinduerne er åbenbart ikke så rene, som jeg gik og mente. Der er mange flere ridser i lakken på gulvet end jeg plejer at kunne ærge mig over. For slet ikke at tale om støvet. Selv om jeg lige havde støvet dagen i forvejen blev det klart, at der stadig var masser af støv allevegne. Så ulidelig klart.

Jeg føler mig lidt afsløret. Min regøringsregimente er åbenbart ikke grundigt nok.

Heldigvis er der begrænsninger for solen. Solen kan ikke se det, som bor inde i os mennesker. Indeni mig. Solens stærke UV-stråler kan gøre slem skade på min hud, hvis jeg lader den skinne på mig for længe ad gangen eller ikke beskytter huden. Men det kan ikke trænge ind og se, hvordan det ser ud med de indvendige ridser i lakken. Eller nullermændskolonierne, der ikke tåler dagslys.

Guds lys

Men Guds lys trænger igennem det hele. Også i hans lys bliver alt ulideligt klart: Ikke nok med, at det afslører alle de små ridser i lakken - han ser også alle mugpletterne. Og blodpletterne. I Guds lys er jeg fuldstændig gennemskuet. Afsløret.

Uforståeligt, så elsker Gud mig alligevel. Fordi Jesus allerede har betalt for en fuldstændig renskuring af mit indres beskidte vægge. Men jeg skal blive i lyset, i Guds lys. Hvis jeg ikke lader mit liv lyse op af Guds ord, så vil snavset hobe sig så meget op, at jeg vil blive bange for det sandhedskrævende lys og leve mit liv i mørke, væk fra Gud. Væk fra frelsen.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 06.11.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også