06.03.2013 12:00 Alder: 8 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Sandheden der blev væk

Alting sker af en god grund. Det læste jeg forleden, at en kendt coach har valgt at tro på. Ikke fordi hun tror, det er sandt, men fordi hun synes, det virker bedst for hende. Jeg vælger i stedet at tro på det, som er sandt. Også når det ikke virker.

I mange år troede man at jorden var flad. Det virkede jo sådan. Men det var ikke sandt.

I mange år troede mange mennesker på kommunismens menneske- og samfundssyn. De mente at det virkede. (Måske fordi man lettest ser det, man gerne vil se). Men det var ikke sandt.

At noget virker eller ikke virker kan ikke bruges som bevis på, hvad der er sandt. Der kan være så mange grunde til at ting ser ud til at virke. Måske fordi jeg ikke ved bedre. (Som dem, der troede, at jorden var flad). Måske fordi mine sanser er begrænsede. Måske fordi jeg bare lettest ser det, jeg gerne vil se.

Når sandheden ikke virker 

Men hvis det ikke altid virker, hvorfor så tro på det? Jo, fordi jeg er overbevist om, at det er sandt! Fordi jeg ikke ved om noget, som virker bedre! Fordi jeg ikke kan tro andet.

Jeg tror på Jesus. Og jeg tror på, at når jeg overlader mit liv i hans hænder, så sker der mig ikke noget, som han ikke har kontrol over og som ikke kan vendes til gode for mig. Men det er ikke noget, jeg tror, fordi det altid virker for mig. Men fordi jeg har tillid til Jesus, som har sagt det. Somme tider må jeg tro på trods af, hvad jeg umiddelbart føler og oplever. Også når det ikke virker.

To grunde til alting 

Hvis alting sker af en grund, så må det være vigtigt at vide, hvad denne grund er. Jesus lærer os, at der findes to modsatrettede grunde til alting. To viljer. Den ene er Guds vilje, og den er altid god. Den anden er Djævelens vilje, og den er altid ond. To viljer, to grunde, som er i krig med hinanden. Det vil sige, at vores liv er en blanding af gode og onde begivenheder.

Det kan godt være, at det ville virke bedre for mig kun at tro på de gode grunde, men jeg vælger sandheden fremfor følelsen. Det, tror jeg, lønner sig i længden. Og i sidste ende er det også det, der virker bedst.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 06.03.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også