06.02.2008 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Ryst modstanderen

Håndbold er en fantastisk sport, og jeg skal gerne indrømme, at jeg gik voldsomt meget op i det, da Danmarks herrelandshold for nyligt deltog i europamesterskabet. På banen jublede de, når de scorede – også når det gik dårligt for dem.

Håndboldspillere

(Foto: Armin Kübelbeck / CC 3.0)

Ulrik Wilbek (han er landstræner – hvis nogle skulle være mindre interesserede i håndbold end jeg) har en filosofi om, at der skal jubles over alle de mål, der scores. Også når holdet virker til at være håbløst bagud. Spillerne jublede, også i de kampe, hvor det absolut ikke var kønt at se på. Det virker fuldstændig håbløst at juble over et mål, når der stadig er 9 mål op til modstanderne. Men Wilbek er overbevist om, at det er med til at ryste modstanderne, når der jubles over et mål – også selv om sejren er uden for rækkevidde.

Måske har landstræneren en vigtig pointe her, som også kan bruges uden for håndboldbanen. Hvad vil der ske, hvis vi jubler, hver gang noget går godt for os, selv om ti andre ting går galt?

Wilbeks taktik

Det er ikke hver dag, jeg føler mig som et godt menneske. Ofte tager jeg mig selv i at tænke dårligt om mine medmennesker. Jeg tager mig selv i at være ligeglad med andre. Jeg tager mig selv i at pynte lidt på sandheden. Det virker som om, at kampen mod synden er tabt på forhånd. Eller som Paulus skriver det i Bibelen: ”Det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke. Men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg.” (Romerbrevet 7,19) De ord kan jeg sagtens nikke genkendende til. Af og til kan det føles som om, at satan sidder og klapper i sine hænder og nyder at have krammet på mig.

Men hvis jeg bruger Wilbeks taktik, så kan jeg måske ryste min modstander – Satan og det onde. Hvis jeg jubler hver gang, det lykkes for mig at tænke godt om mine medmennesker, eller hvis jeg jubler hver gang, jeg formår at sætte andres behov over mine egne, så får Satan måske mindre magt.

Jesus sikrer sejren

Jeg kan ikke vinde over min trang til at gøre det onde, hvis jeg kæmper selv. Men jeg spiller sammen med Jesus, og han er garant for, at sejren kommer i hus til sidst. Indtil kampen er slut, så må jeg gøre mit til at bekæmpe det ondes magt. Så jeg vil juble og glæde mig, hver gang jeg ser egoismen vige – både hos mig selv og hos andre. Lad os juble hver gang, vi ser andre vise kærlighed og omsorg. Modstanderen skal rystes!


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 06.02.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også