22.11.2010 12:00 Alder: 10 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Point-systemer

Grænsen ind i Danmark er noget svær at overskride for tiden, hvis man ønsker at blive i Danmark og blive borger i Danmark – turister med penge på kortet er naturligvis altid velkomne uanset hudfarve og nationalitet! Grænsen ind i Himlen er ikke svær at overskride. Den er komplet umulig at overskride.

Kan du blive rigtig dansker? Svaret ligger i, hvor mange point, du kan optjene! Det er vist ved at blive den nye virkelighed. Det kan man sige rigtig, rigtig meget om fra en politisk synsvinkel. Jeg skal stort set spare læseren for politik nu, men kan ikke dy mig for at konstatere, at folketinget endnu en gang sætter velstand over velfærd. Altså at folketinget mere ser på, at vi danskere har så mange kroner som muligt, end på om vi kan handle rigtigt (færdes vel) overfor mennesker i nød.

Point hos Sankt Peter

Utallige er de vittighedstegninger, hvor en person kommer op til lågen til Himlen. Her står Sankt Peter og skal afgøre, om man kommer ind. Og her skitseres ofte noget, der kunne minde om et himmelsk point-system.

Gud ske lov er hele det scenarie ren fantasi. Det er ikke Sankt Peter eller Jomfru Maria eller jeg ved ikke hvem, der skal afgøre om et menneske kommer i Himlen. Det er (selvfølgelig - maksimumpoint for rigtigt svar!) Jesus.

Og han afgør det på hele to måder: han skaber en grænseovergang og han står selv ved den.

Grænsen

Grænsen ind i Danmark er noget svær at overskride for tiden, hvis man ønsker at blive i Danmark og blive borger i Danmark - turister med penge på kortet er naturligvis altid velkomne uanset hudfarve og nationalitet!

Grænsen ind i Himlen er ikke svær at overskride. Den er komplet umulig at overskride. Siden syndefaldet har vi mennesker alle levet total distanceret i forhold til Gud. Det er simpelthen end ikke muligt at nærme sig grænsen til Himlen.

Ny overgang

Men Jesus har etableret en grænseovergang! Det kostede ham at han måtte lide og dø for at betale vores gæld. Men da han stod op af graven igen Påskemorgen, etablerede han en grænseovergang. Den hedder tilgivelse ved tro på Jesus! Og den er gratis. Intet point-system - herligt!

Og alligevel - Jesus taler i Bibelen meget om, at det desværre langt fra er alle mennesker, der ender i Himlen. Han taler om den store flok, der går den gale vej og den lille flok, der går på den rigtige vej. Han taler om at den dag, han kommer igen med en ny Jord til os - da vil han skille menneskeheden i to grupper: den ene går til Himlen, den anden går til det modsatte, der også begynder med H...

Hvorfor går nogen ikke til Himlen? Fordi der ikke er betalt for dem? Nej, det er der. Fordi de ikke har samlet point nok sammen? Nix! - det er som sagt gratis. Hvorfor så? Fordi de ikke lever i troen på Jesus.

I mørket

"I mørket er alle katte grå" hedder ordsproget. Jeg vil tilføje: "I det himmelske lys er alle hvide!". Når man først har fået lov at tro på, at selv jeg får lov at komme med i Himlen - så bli'r alle forskelle imellem os mennesker egentlig så små. Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg virkelig føler fællesskab med alle slags kristne ud over hele verden, uanset hudfarve, kultur, præstedragt, sangvalg, gudstjenesteform osv. Og de gange, jeg møder nogle af denne mega-familie (jeg har sidst mødt nogle fra det tidligere Østeuropa og fra forsk. lande i Afrika) så synes jeg at opleve dette fællesskab. Her skal man ikke optjene point - men ene og alene glæde sig over Jesus!

Advent

Nu begynder vi på adventstiden. Med lys og mandariner og alskens slags lyskæder i de små haver og altaner - og på byens centrale gader. "Advent" betyder egentlig "Ankomst". Vi fejrer, at Jesus kom til jorden i julen - og at han en dag kommer igen, som jeg nævnte ovenfor. Det er rigtig råhyggeligt med lys her i kulden og gråvejret og det tidlige mørke. Lad os glæde os og lad os pointløse sprede lidt lys og varme og hygge til andre - uanset deres pointtal og testresultater.

Glædelig advent!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 22.11.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også