29.06.2011 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Noget om superhelte

Når jeg skal se film, har jeg en svaghed for superheltegenren. Det er svært ikke at blive fascineret af deres opgør med ondskab og uret i form af stiliserede ærkeskurke. Og selv om det bare er fantasi, har mange af os sikkert ønsket os, at vi havde fantasifulde superkræfter. Men hvad, hvis vi havde?  

Når jeg tænker nærmere over det, tror jeg faktisk, det ville være en ret voldsom oplevelse pludselig at få alle Supermans kræfter. Eller lad os bare holde os til en superhelt, der eksisterer: Guds kræfter!

Guds superkræfter

Måske kan du huske komedien "Bruce Almighty"? Den handler om en helt almindelig fyr, der lige pludselig bliver almægtig. Det er bestemt ikke unyttigt for ham, blandt andet lykkes det ham at få fat i pigen og alt det der. Alligevel ender filmen med, at han leverer almægtigheden tilbage til Gud. Der bliver simpelthen alt for meget at holde styr på. Især går det fuldstændig i kaos for ham, da han skal forholde sig til bare en procentdel af de bønner, som Gud lytter til.

Moralen er vist, at man skal overlade almægtighed - og superkræfter! - til Gud. Det er alt for usikkert for os almindelige dødelige at fedte med.

Ingen magi

Man skulle vel tro, at Guds kraft er noget overnaturligt, når nu Gud selv er over naturen. Men det er den egentlig ikke. Der er hverken mystik eller magi involveret. Det er i virkeligheden meget enkelt. Paulus siger det sådan:

"For jeg skammer mig ikke ved evangeliet; det er Guds kraft til frelse for enhver, som tror." (Romerbrevet 1,16)

I Første Korintherbrev supplerer Paulus med at kalde ordet om korset og Kristus for Guds kraft (1. Korintherbrev 1,18 og 24). Så det er altså budskabet om, at Jesus Kristus døde på korset for vores synders skyld og opstod igen af graven påskemorgen, for at vi skal leve i evighed, der er Guds kraft.

Ikke fesent

Nuvel, når man starter en artikel som denne med noget om superhelte, kan det måske godt være, at det skuffer lidt. At de superkræfter, vi får del i, er evangeliet. Indrømmet, det kan virke lidt fesent i forhold til at kigge gennem vægge og flytte ting med tankerne. Men vi må ikke tage fejl: Der findes ingen stærkere kraft end den, der udgår af Guds egen mund. Guds ord skaber, hvad det nævner. Guds ord dømmer hver enkelt af os - ja, Guds ord lyder med sådan en kraft, at det kan vække døde til live igen!

Vi kan godt sidde og dagdrømme om superkræfter til at helbrede, til at uddrive dæmoner eller til at flyve og se igennem vægge. Men den stærkeste kraft, Gud slipper løs iblandt os - og i os - er ordet om korset. Det er evangeliet, som er Guds kraft til frelse for andre mennesker. Det er Kristus, som giver os lov at kalde Gud - verdens største superhelt - for far.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 29.06.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også