17.09.2022 15:36 Alder: 193 days
Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

Miraklet ved Betesda dam

Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som på hebraisk kaldes Betesda ... Dér lå der en mand, som havde været syg i 38 år. Da Jesus så ham ligge der og vidste, at han allerede havde været der i lang tid, sagde han til ham: »Vil du være rask?«

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Johannesevangeliet kapitel 5, vers 1-15

 

En lam mand ligger ved dammen Betesda i Jerusalem. Han er syg på 38. år. Da han var yngre, ventede han på et særligt øjeblik, hvor vandet i dammen begyndte at bevæge sig, for så var der mulighed for at blive helbredt. Planen var enkel. Ned i vandet som den første, og du bliver rask. Nu var håbet forsvundet, for han kunne ikke flytte sig. Han havde heller ingen, der kunne bære ham ned i vandet.

Blandt de mange ved dammen ser Jesus netop ham. Han ved, hvem han er. Kender hans liv og ved, hvor længe han har ligget der. Jesus ser ham, selvom den lamme ikke har nogen anelse om, hvem der står foran ham. Jesus springer de forudsætninger over, der skal til for at blive rask i dammen. Jesus spørger den lamme: Vil du være rask? Og med et skaberord gør han ham rask ved at sige: Rejs dig, tag din båre og gå! Hvilket under af Jesus' godhed. Hvorfor gør Jesus det? Fordi han har omsorg for ham.

Jesus er bare god – også på denne dag. Måske kender du Jesus. Hvis du ikke gør, så skal du vide, han viser dig godhed hver eneste dag.


Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

Lagt på nettet 17.09.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også