24.11.2016 15:18 Alder: 5 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Min tro er mine dæk

Vinterdæk hjælper mig til at stå fast på de glatte veje. Det samme gælder i vores liv: vi skal kunne stå fast, når det gælder.

Foto: Getty Images/iStockphoto

Som så mange andre billister har vi lige skiftet til vinterdæk. Så har vi givet os selv de bedste betingelser for at kunne stå fast på de glatte veje, hvis det pludselig gælder om at kunne bremse.

Kontakt til underlaget

Bremsning handler teknisk set om kontakten til det underlag, du bevæger dig på. Kontakten til det fundament, der er under dig. Hvis du har dårlig kontakt, kan du måske godt bevæge dig rimelig godt ligeud i fart, men skal du bremse hårdt op eller ændre kurs, kan det blive rigtig grimt, hvis du ikke har kontakt til underlaget.

Usædvanlige øjeblikke

Jeg tænker, at det samme gælder, når vi snakker om hele mit liv. Så længe der er rimelig fart på, og jeg bare skal bremse lidt ned eller gasse lidt op og i øvrigt køre i jævne, bløde sving – så går det fint under alle omstændigheder. Men i de usædvanlige øjeblikke i mit liv, der afsløres det, om jeg har kontakt med mit fundament.

Måske må jeg pludselig standse brat op i mit liv. En krise i mit eget liv. En krise i mine kæres liv. En voldsom risiko forude. Mange ting kan gøre det nødvendigt at bremse hårdt op. Eller hvis der pludselig kommer noget imod mig, så jeg er nødt til at svinge brat for at undvige en katastrofe. Så gælder det om at kunne stå fast.

Min tro er mine dæk

Gud er fundamentet for mit liv. Og mine dæk er troen. Det er med troen, jeg griber fat om den hjælp, Gud så gerne vil give mig.

Ligesom et dæk slides, kan troen slides. Ligesom nogle dæk er gode til én type vejr, men dårlige til en anden type, er min tro også nødt til at indstille sig efter forholdene.

I mit livs sommerperioder kan jeg nyde en tro, der takker Gud og glæder sig over sol og høj himmel. I mit livs vinterperioder må jeg have en tro, der holder mig fast ved Guds godhed, selv om kulde og sne gør det vanskeligt at se Guds gode gaver til mig.

Det er vigtigt, at jeg er opmærksom på mine dæk. At jeg søger de ting, der styrker min tro. Søger de ting, der gør min tro i stand til at få god kontakt til Gud i de typer vejr, mit liv oplever for tiden.

Som billist skal man helst tænke på vinterdæk, inden isen dækker vejen. Som kristen skal jeg helst tænke på vintervejr, mens jeg stadig oplever Guds sommersolskin.

God tur!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 24.11.2016

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også