27.08.2014 12:00 Alder: 8 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Min storebror

Jeg har ingen storebror. Da jeg var mindre, ønskede jeg nogle gange, at jeg havde en. En, jeg kunne lege med, og en, som kunne beskytte mig, når de store drenge drillede. På en måde har Gud dog alligevel skænket mig en slags storebror

I Astrid Lindgrens fortælling "Brødrene Løvehjerte" hører vi om to brødre og deres oplevelser sammen i landet Nangijala, hvor de kommer til efter deres død

Jonatan

Storebror Jonatan er handlekraftig og modig. Lillebror Karl er mindre modig og mere forsigtig. De bor i en skøn dal ved navn Kirsebærdalen, men en stor ondskab truer dalen. Og der er ikke andet at gøre end at drage ud i kamp. Men der er så dejligt rart og trygt hjemme i Kirsebærdalen, at det er svært at tage af sted. Men Jonatan mener, at der er ting, man må gøre, selvom de er farlige. Ellers er man ikke noget menneske, men bare en sølle kryster. Så Jonatan drager afsted for at kæmpe mod det onde, mens Karl i første omgang bliver hjemme.

Jesus

Og så vil jeg ikke afsløre mere af den fantastiske fortælling. Læs den selv. Når jeg læser den, får jeg endnu mere lyst til at have en storebror. En, som kan skubbe mig af sted, når jeg bliver alt for vant til tryghed, dovenskab og passivitet. En, som viser mig, at der er noget, som er værd at kæmpe for. Og jeg får lyst til selv at blive en bedre storebror for mine mindre søskende. En, som opmuntrer dem og tror på det bedste i dem. En, som ser deres store skønhed. En, som i sidste ende vil give sit liv for dem.

Men jeg er ikke sådan en storebror, og bliver det nok heller aldrig. Men jeg kender en. Der hænger et billede af ham på min væg. Fra en ikon lavet af træ kigger Jesus ned på mig fra væggen. Engang hang han på et kors lavet af træ. Med sit liv, sin død og sin opstandelse viste han, at der er noget, som er værd at kæmpe for og give sit liv for. Nemlig os. Og han kalder på os, alle sine lillebrødre og lillesøstre, og vil have os med i den store historie. Guds historie. Den historie, hvor alt ondskab til sidst bliver endegyldigt besejret, så Gud kan danne sin version af Kirsebærdalen. Den nye jord.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 27.08.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også