06.07.2016 00:00 Alder: 4 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Mexit

Briterne er på vej til at forlade EU. Det kan vi se forskelligt på. Men for længe siden foretog menneskeheden et langt alvorligere exit, som der dog, Gud ske lov, stadig kan rådes bod på!


Nogle jublede, andre var forfærdede. Alle havde været neglebidende spændte: ville Briterne stemme ja eller nej til at gå ud af EU? Det blev som bekendt et ”Ja” til Brexit. Og dermed begyndte alle forhandlingerne omkring, hvordan det egentlig vil kunne lade sig gøre at forlade EU og hvilke betingelser der vil blive for dette exit. Efter 43 års medlemskab er der vist omkring 80.000 siders retsakter, man skal løsrives fra.

Mexit

For meget længe siden, før der var noget, der hed EU eller Storbritannien, var verden vidne til en anden og langt alvorligere form for exit – uden at der i øvrigt skal sammenlignes for meget mellem de to exit’er:

Nogle jublede, andre var forfærdede. Alle havde været neglebidende spændte: ville de første mennesker stemme ja eller nej til at forlade den Gud, der havde skabt dem? Det blev som bekendt et ”ja” til at forlade Gud. Det blev Mexit. Dæmonerne jublede og englene græd.

Lige efter afstemningen begyndte det at gå op for menneskene, hvad det egentlig var, deres enstemmige ”Ja” til Mexit betød i praksis. De havde ganske rigtigt fået større selvbestemmelse og selvstændighed. Et af de store argumenter for Mexit havde været, at medlemskabet af Guds fællesskab havde begrænset deres frie udfoldelse. Men der var nogle ganske voldsomme minusser. Døden, sygdommen, hadet, alles kamp mod alle og mange andre forfærdelige ting kom væltende ind i menneskets verden. Gud blev utydelig og forekom langt borte.

Breturn

Om Briterne egentlig reelt kommer ud af EU, ved ingen med sikkerhed endnu. De kan måske stadig nå at vende om og fortryde deres exit. Det kan vi mennesker i hvert fald i forholdet Gud. Selvom Mexit ligger mange tusinde år tilbage.

Der har hele tiden været en åben grænse til Gud. Hvert enkelt menneske kan vende tilbage, kan foretage sin egen personlige return. Gør man det, kommer man med i det fællesskab, der hedder ”Kirke”. Her samles alle de mennesker, der naturligvis stadig er medlem af menneskeheden, men samtidig har fået et tæt forhold til Gud igen.

Jeg foretog selv dette return, da jeg var i 17-18 års alderen. Det gør ikke livet problemfrit. Men det giver mig så mange goder, som jeg slet ikke kunne have forestillet mig, før jeg vendte tilbage til den Gud, jeg ikke kendte. Så jeg kan kun anbefale alle at returnere til fællesskabet mellem Gud og hans skabte mennesker.

Én sides retsakt

I modsætning til forholdet mellem Briterne og EU er forholdet mellem Gud og mennesket muligt at beskrive meget enkelt. Gud elsker os. Gud skabte os til at leve i fuldkommen kærlighed. Når vi vælger Gud fra og lever i selvkærlighed, frasiger vi os samværet med Gud for evigt. Vi oparbejder en ubetalelig gæld til Gud, vores skaber. Gud valgte selv at betale gælden ved at lade sin søn betale den for os gennem sin død på korset. Foretager vi en return, kan Gud derfor tage imod os med betingelsesløs tilgivelse og kærlighed. Og efter døden vil dette fortsætte i al evighed på en ny jord, uden mulighed for Mexit.

Jeg stemmer ”Ja” til den aftale!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 06.07.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også