21.04.2017 14:08 Alder: 5 yrs
Nanna Forum Dideriksen

Skrevet af:
Nanna Forum Dideriksen

Manden der forlod sin grav

En mand som dør og bliver levende igen? Det lyder ikke normalt. Alligevel påstår kristne, at Jesus døde og opstod igen i påsken for ca. 2000 år siden, og vi har derfor lige fejret påske. Men kan det virkelig passe?


Foto: James Emery

I kristendommen er Jesu død og opstandelse det mest centrale. At Jesus blev levende igen, det er der også mange, der har betvivlet, for nej – det er ikke logisk.

Der er ingen levende mennesker i 2017, som var til stede, da Jesus døde og heller ikke de følgende dage. Da ingen af os var der til at opleve det, handler det om, hvilke påstande, vidnesbyrd og beviser man så har tillid til.

4 ting vi er enige om

Der er fire kendsgerninger, man er enige om, hvis man tager den antikke historie seriøst – både kristne og ikke-kristne.

·         Jesu grav var tom (man er uenige om hvorfor, men ikke at den var tom)

·         Jesu disciple havde en oplevelse af at møde Jesus, efter han var død

·         Denne oplevelse så ud til at forandre disciplene radikalt

·         Den kristne kirke blev født ud fra denne begivenhed og bredte sig eksplosivt til resten af verden

Dette er altså kendsgerninger. Det, der diskuteres, er baggrunden bag; var det ønsketænkning? Mytedannelse? Hallucination?

Kan det passe?
Jeg vil bare fremhæve få faktorer (der findes flere), som jeg mener også skal være med i overvejelserne. 

Hvis man ønsker at fortælle en løgn til omverdenen, vil der typisk være en mulig gevinst. Disciplene fik tortur og forfølgelse. Hallucinationer er individuelle – Jesus blev set af flere hundrede på én gang.

Der findes flere faktorer, som kan tages med i overvejelserne. Jeg ønsker at udfordre dig til at overveje en gang: Stod Jesus op af graven? Er han så Guds søn? For hvis han er det, så er der virkelig godt nyt til os mennesker. Det kan du læse mere om i andre artikler her på siden.


Nanna Forum Dideriksen

Skrevet af:
Nanna Forum Dideriksen

Lagt på nettet 21.04.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også