23.03.2017 10:58 Alder: 5 yrs
Nanna Forum Dideriksen

Skrevet af:
Nanna Forum Dideriksen

Klædt af til skindet

Kun et barn turde afsløre, at han ikke kunne se Kejserens nye klæder. Alle voksne var bange for at miste status og anseelse. Den frygt behøver vi ikke have over for Gud. For Gud ser ikke på status, men ønsker en ærlig relation

Ill: Georges Delaw

I Kejserens nye klæder bilder et par fupvævere kejseren ind, at klæderne ikke kan ses af folk, som er dumme. Eller som ikke duer til deres job. Ingen ser disse klæder, de tør bare ikke afsløre det. De er bange for at miste status.

Først da et barn råber: ”Han har jo ikke noget tøj på”, tør folket fortælle, at de ikke kan se klæderne. Trods nye tilråb fortsætter kejseren og hoffet optoget, for ikke at tabe ansigt over for hele folket.

Statusradaren

Vi mennesker er sociale helt ind til benet. Vi har konstant en statusradar i gang, som vurderer vores status i forhold til den aktuelle situation. Mange spørgsmål kan opstå i hovederne på os: Er jeg mon god nok? Er jeg rigtig eller forkert på den?

Hvis vi vurderer, at vi er forkerte på den eller ikke er gode nok, kan vi enten trække os fra relationer, puste os op eller spille en anden, end den, vi hver især er.
Den konstante vurdering trætter os, og vi kan have brug for hvile.

Gud er anderledes

Vi mennesker er så vant til at lave statusvurderinger af hinanden, at vi også gør det over for Gud. Men i relationen med Gud er det anderledes.

Gud ser ikke på, hvor gode vi er, hvad vi evner og vores status i samfundet. Han kom til jorden for at genoprette relationen med os, så det ikke handler om status og evner, men om vi vil tage imod det, Gud giver os.
Han inviterer os til at komme til ham, præcis som vi er. Ikke dårligere. Ikke bedre.


Nanna Forum Dideriksen

Skrevet af:
Nanna Forum Dideriksen

Lagt på nettet 23.03.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også