12.08.2015 00:00 Alder: 6 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Kærlighed med One Direction

En søndag havde jeg brug for at høre noget glad og ukompliceret musik, mens jeg nød det gode vejr, derfor faldt valget på drengebandet fra England, One Direction. One Direction betyder ganske enkelt ”én retning”, og det lærte jeg er meget kendetegnende for indholdet i deres sangtekster. Som så mange andre moderne bands handlede deres sange stort set kun om forelskelse og piger.


Foto: Getty Images / Zoonar RF

Det er ikke kun One Direction, som har noget at sige om forelskelse og piger. Forfatteren C.S. Lewis funderede en hel del over kærlighed i sin bog ”The Four Loves”.

Som titlen afslører, har han gennemskuet, at der findes fire forskellige typer kærlighed:

  • erotikken
  • romantikken
  • venskabet og
  • næstekærligheden.

Det særlige ved disse fire kærligheder er, at det også er i denne rækkefølge, de bliver prioriteret i dagens Danmark.

Alle steder fra bombarderes vi med vigtigheden af at date og holde sig seksuelt tilfredsstillet og aktive. Hvis vi er heldige kan denne erotik vokse til romantik – såfremt vi finder den rigtige. Derudover er vi også bekendte med, at der findes en vis form for venskabskærlighed, og så er der jo forresten også næstekærligheden som holdes i live med den årlige donation til Red Barnet. One Directions musik ligger godt i tråd med denne forståelse.

Men Guds forståelse er helt anderledes.

Betingelsesløs kærlighed

Bibelen taler fundamentalt anderledes om kærlighed. I Guds optik er erotik ikke topmålet af kærlighed, og den kommer slet ikke før romantikken. I Guds optik er den stærkeste og vigtigste kærlighed næstekærligheden, fordi den er betingelsesløs.

Jeg elsker ikke min næste, fordi han har gjort noget særligt, men ganske enkelt fordi, han er min næste. Det betyder, at han intet kan gøre til eller fra, for at jeg elsker ham, og det er en ufuldendt spejling af Guds perfekte kærlighed. Han elsker os på trods af alt. Betingelsesløst.

Det er der blevet skrevet mange sange om, og de har altså lidt mere dybde end One Directions.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 12.08.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også