22.09.2010 12:00 Alder: 10 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Jesus gjorde ikke forskel

Et af de gennemgående træk i Bibelens evangelier, er at Jesus brød med samfundets normer og sociale skel. Han accepterede at være sammen med både ludere og lommetyve. Og havde de homoseksuelle været en synlig gruppe dengang, så havde han garanteret også været sammen med dem.

Jesus forstod at skille sagen og personen. Hans liv var én lang massiv demonstration af, at hvert eneste menneske er værdifuldt og fortjener respekt - uanset hvilket liv man lever. 

Vi ser det under besøget hos kollaboratøren Zakæus . Vi ser det i forbindelse med luderen , som salvede hans fødder. Vi ser det i forholdet til de spedalske , som han ikke holdt sig på afstand af. Vi ser det i forhold til de forhadte romerske soldater , som han talte med. Vi ser det i forhold til den hedenske kvinde (af anden etnisk herkomst), hvis datter Jesus helbredte

Når Jesus kunne rumme alle disse mennesker - inkl. de fromme og selvgode farisæere og arrogante skriftkloge - så skal vi også kunne det i dag. Det er vores kristne pligt! Det er kirkens pligt.

Men betød Jesu rummelighed, at han også godkendte de samme menneskers liv og moral? Nej, langt fra. Zakæus måtte betale sin "løn" tilbage. Luderen måtte opgive sit erhverv. Den hedenske kvinde måtte skifte tro. Jesus accepterede dem som mennesker, men han accepterede ikke deres syndige liv.

"Heller ikke jeg fordømmer dig. Gå, og synd fra nu af ikke mere." siger Jesus til kvinden, som havde overtrådt budet om ikke at bryde ægteskabet. (Johannes 8,11 ). Og det samme må vi sige til hinanden i dag. Ikke mindst i disse dage, hvor Jesu kirke igen bestormes med kravet om, at vi skal acceptere det, som Jesus selv afviser.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 22.09.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også