20.04.2016 00:00 Alder: 6 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Jeg kan ikke gøre krav på gode gaver

Vi vil gerne have de samme muligheder, som alle andre har, og vi kan føle os uretfærdigt behandlet, når vi bliver forhindret i at få det, vi ønsker os. Men de gode ting i livet er ikke noget, vi kan gøre krav på – det er noget, som bliver givet os i gave.


Foto: Getty Images/iStockphoto

Da jeg den anden dag gik ind i mit lokale indkøbscenter, blev jeg mødt at sloganet: ”Love is for all”. Det står trykt på store plakater med folk, der kysser hinanden – sikkert med det formål at gøre indkøbscentret til et rarere sted at købe sine varer.

Det slog mig bare, da jeg læste plakaten, at der er et eller andet i det slogan, som ikke helt passer til det, jeg tror på. Der er et ekko af, at kærlighed er noget, jeg kan gøre krav på. Og det, tror jeg faktisk ikke, er rigtigt.

Jeg vil have det, alle andre har

Tidligere på ugen var jeg til et foredrag med en familieterapeut. Hun arbejder deltid hos kommunen i den afdeling, som tager sig af folk på syge-dagpenge. Hun fortalte, at hun hver dag snakker med mennesker, som har det rigtig svært med, at de ikke kan gøre det samme, som ”alle de andre” kan. De er hæmmede af deres sygdom, og det får dem til at føle sig uretfærdigt behandlet, fordi de ikke kan gøre for, at de er syge. Det hænger lidt sammen med sloganet fra indkøbscentret.

Vi kan synes, at vi har krav på at have de samme muligheder, som alle andre. Vi kan synes, at vi har krav på at blive elsket. Vi kan synes, at vi har krav på at få det, som vi gerne vil have. Men jeg tror ikke på, at vi har krav på noget som helst. Jeg tror på, at vores største velsignelse er at leve det liv til fulde, som vi har mulighed for at leve.

Alle gode gaver kommer ned fra oven

Jeg tror på, at kærlighed, helbredelse, børn, ægtefæller, familie, penge, ejendom, venner, glæde og alt andet, vi kan komme på, er gaver. Jeg tror på, at det er noget, vi får givet, og derfor ikke noget, man kan gøre krav på. Og jeg tror på, at den store giver er Gud: ”Alle gode og fuldkomne gaver kommer ned fra oven, fra lysenes fader, hos hvem der ikke findes forandring eller skiftende skygge” (Jakobs Brev kapitel 1, vers 17).

Jeg tror ikke, at jeg kan gøre krav på noget som helst her i livet, og det gør mig i stand til at være taknemmelig. Taknemmelig for det jeg rent faktisk har. Taknemmelig for alle de sygdomme, jeg ikke fejler; for alle de venner jeg har; for mine muligheder.

Jeg vil øve mig på, at leve det liv, jeg har mulighed for, til fulde, så det kan pege hen mod ham, der har givet mig det.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 20.04.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også