31.08.2017 11:24 Alder: 3 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Jeg er perfekt

Indse det nu bare. Jeg er Guds gave til mennesket… og det er du også.


Foto: Pixabay

Vi lever i en verden hvor det perfekte er blevet det normale. Alt handler i dag om at være perfekt. Man skal være den stærkeste, smukkeste, klogeste og den bedste til at danse. Derudover skal man selvfølgelig kunne lave gourmet mad, gå i den nyeste mode, følge med i nyhederne samt have et pletfrit hjem. Lever man ikke op til dette, har man fejlet.

Vi halser derfor fra den ene opgave til den næste, fra arbejde til fitnesscenteret og børnehaven, fra indkøbscenteret til bestyrelsesmødet i den lokale sportsklub. Og kan man nå at få sovet 6-7 timer om natten bliver det ikke bedre.

Hvorfor har vi så travlt? Fordi vi skal leve op til samfundets forventninger om det perfekte liv.

I Guds billede

Selvom jeg ikke vil være ved det, må jeg erkende, at jeg er bange for at fejle. Dagligt bliver jeg konfronteret med denne frygt, når jeg ikke lever op til min forestilling om det perfekte liv.

Men hov, vent lige lidt… Hvordan kan jeg tænke om mig selv, at jeg er Guds gave til mennesket, når jeg igen og igen fejler?

Fordi biblen fortæller mig, at jeg er det. Jeg er ”underfuldt skabt” (Salmernes Bog 139,14) i ”Guds billede” (1. Mosebog 1, 26-27) og det er der ikke nogen der kan tage fra mig, hvor meget jeg end mislykkedes med mit liv. Når jeg lader det, at jeg er skabt perfekt, blive grundlaget for mit liv, betyder det knap så meget, at jeg hver dag fejler med projekt ”perfekt liv”.

Det gælder alle

Men det her handler ikke bare om mig. Det handler også om kassedamen i Netto, om den hjemløse nede på hjørnet, om direktøren, og det handler om DIG. Alle er vi skabt lige som Gud ønskede vi skal være.

Jeg vil derfor gå ud og fejle, for det ændre ikke på at jeg er den perfekte udgave af mig. Tør du være med?


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 31.08.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også