12.05.2009 12:00 Alder: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Ja tak!

Hvad er konfirmation egentlig? Ordet betyder bekræftelse. Det vil sige: Gud bekræfter, at han stadig står ved det, han gjorde i dåben. Og konfirmanden bekræfter, at hun tror på det, som en voksen sagde ”ja” til, da hun blev døbt. Så det er en meget livsbekræftende dag!

Konfirmand

Jeg har været til et par dejlige konfirmationer. Der var mange ting at glæde sig over: sol og flag og gaver og fest og ikke at forglemme: taler – det er jo en af de sjældne lejligheder, hvor far og mor og andre voksne kan sige nogle varme, dybe ord til den unge, uden at det virker kunstigt!

De voksnes rækker

Rigtig mange taler vil nok nævne klichéen: ”I dag er du så trådt ind i de voksnes rækker…”.

Lidt noget vrøvl, man er hverken mere eller mindre voksen efter den dag, man er ikke blevet mere eller mindre myndig eller lignende. Men på ét område passer det: Fra den dag skal man klare sig selv! Ikke i forhold til hjem og økonomi – men i forhold til kirken! Nu har kirken ikke flere obligatoriske tilbud til dig! Fra nu af skal du selv tage initiativet!

Der er masser af tilbud (det varierer fra kirke til kirke): gudstjenester (på forskellige tidspunkter og med forskelligt indhold), møder, kurser, personlig samtale med præsten og så videre. Men nu kører det ikke længere gennem et system – du skal selv henvende dig!

Vær praktiserende konfirmand!

Og det er her, vi alle skal lave konfirmation. Ikke bare én dag, da vi gik i 7. klasse – men hver dag. Vi skal bekræfte, at vi stadig vil have med Gud at gøre. Og derfor må vi henvende os. Henvende os til kirken, henvende os direkte til Gud. Gud står altid ved sin bekræftelse – men det hjælper jo ikke, hvis vi holder os borte fra ham. Så lad os alle være konfirmander og sige ”Ja tak!” til Gud igen og igen! Det giver ikke en fest med gaver hver gang – men det giver den største gave og den største fest, nemlig den evige frelse sammen med Gud på den Nye Jord til sin tid.

Ja tak!

 

Læs mere

 

 


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 12.05.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også