09.09.2009 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Ikke noget måske

Hvis det stod til mig, så fik vi en stor, flot moské i Århus, hvor jeg bor. Gerne med en farverig kuppel, så man fra lang afstand kan se, hvad det er for en bygning. På samme måde som man (som regel) straks kan se, at en kirke er en kirke.

Moské

Jeg er kristen, jeg elsker Jesus - og derfor håber jeg, at danske muslimer får deres moskéer.

Det er ikke fordi, jeg mener at islam kan være lige så godt som kristendom. Eller fordi jeg synes, det er smart at være tolerant. Men fordi buddet om at elske min næste som mig selv, som de fleste danskere anser for kristendommens væsentligste budskab, tvinger mig til at ønske, at alle danskere - uanset afstamning og religiøs overbevisning - får lov at dyrke deres tro og kultur åbent.

Derfor kan jeg ikke med god samvittighed sætte mig imod den tanke, at vi får rigtige moskéer i Danmark. Og jeg er tvunget til at synes, at de, som mener, at moskéer er en trussel mod demokratiet og kristendom må være dem, der har mindst indsigt i begge dele.

Integration er ikke ensretning

Jeg mener, som antydet, ikke, at vi skal lade fem og syv være lige. Tværtimod. Vi er og bliver uendeligt forskellige. Og det nytter det ikke noget at lave om på.

Og det har vi indtil videre vist grundigt misforstået. Integration handler nemlig ikke om, at vi bliver et ensrettet samfund, hvor vores forskelligheder er noget, der hører privatsfæren til og alt skal harmoniseres. Integration handler om, at vi dyrker vores forskelligheder i gensidig, men respektfuld undren og åbenhed. Så er der en chance for, at vi kan forstå hinanden; så er der en chance for, at vi kan tale om vigtigere ting end forbud mod burkaer på gaden og fadervor i skolen; så er der en chance for, at vi ikke får flere anstrengende Muhammed-kriser.

Ukærligt at undertrykke forskelligheder

Det er ikke udansk, at vi giver forskellighederne plads. Det er derimod udansk, ukærligt, udemokratisk og uforskammet, at undertrykke forskellighederne i demokratiets navn. Hvis vi virkelig mener det, når vi siger, at vi er et kristent land, så må vi også stå ved og give udtryk for vores tro i det offentlige rum - og støtte muslimer, jøder, hinduer, buddhister og ateister i at gøre det samme med det de tror eller ikke tror på.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 09.09.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også