13.07.2010 12:00 Alder: 10 yrs
Ole Noermark Larsen

Skrevet af:
Ole Noermark Larsen

I dødsskyggens dal

Jakob Swartz Sørensen overlevede mirakuløst efter 70 meters skred ned ad en skrænt i Afghanistan, hvor han var nødhjælpsarbejder: "Mens jeg ligger der, ved jeg bare, at Gud elsker mig. Og uanset om jeg dør eller overlever, så elsker han mig alligevel."

Den lange afghanske vinter har sendt sit første forvarsel ned over den afsidesliggende landsby Paspul. Her lever et par hundrede familier fra hånden til munden, mindst 10 timers kørsel fra civilisationen i provinshovedstaden Faizabad.  

Vejen dertil er en blanding af jord og mudder og flere steder kun et par meter bred. Autoværn kender man ikke til her i de afghanske bjerge. De ved, det er farligt, men de tager chancen. Jakob sætter sig ind på passagersædet i den store Toyota Landcruiser.

Ud over skrænten

Snefnuggene bliver større, og efter at have tilbagelagt det første stykke af vejen bliver de enige om at gøre holdt i en nærliggende landsby for at sætte snekæder på bilen. Så langt når de aldrig.

"Shit shit," råber chaufføren, da han ikke længere kan holde bilen på vejen. Det er det sidste, Jakob kan huske.

Bilen har ramt noget is eller hagl et sted, hvor bjergvejen skråner den forkerte vej. Ud mod afgrunden. Landcruiseren skrider sidelæns.

Senere har Jakob fået fortalt, hvordan bilen rullede rundt syv gange, inden den landede på taget 70 meter nede ad skrænten.

"Når jeg ser billederne af den smadrede bil, fatter jeg ikke, at nogen fik os levende ud derfra. Det er et under!" siger Jakob. 

Elsket af Gud

Efter halvanden time på æselryg kommer Jakob tilbage til Paspul. Han svæver mellem liv og død, men det er han lykkeligt uvidende om. Han tænker, at det nok skal gå, men lægens ansigtsudtryk siger noget andet.

Midt i det hele har han en ubeskrivelig følelse af at være elsket af Gud.

"Mens jeg ligger der, ved jeg bare, at Gud elsker mig. Og uanset om jeg dør eller overlever, så elsker han mig alligevel. Det gav mig en kæmpe ro at hvile i min Faders hånd på den måde. Jeg oplevede helt konkret, hvad der menes med verset fra Salme 23: 'Skal jeg end vandre i dødsskyggens dal, jeg frygter ej ondt.' Kristendommen er ingen garanti mod modgang, men det er fantastisk at vide, at Gud går med," siger Jakob.

Bønnesvar

Jakob er kommet sig hurtigere, end nogen havde troet, og at han overhovedet er i live er for ham et livsbekræftende mirakel og et klart bønnesvar.

"Siden ulykken har jeg fået at vide, at der er blevet bedt for mig i kirker så forskellige steder som England, USA, Filippinerne, Somalia, Sudan, Uganda og Burundi. Det betyder meget for mig, og jeg føler mig enormt privilegeret."


Ole Noermark Larsen

Skrevet af:
Ole Noermark Larsen

Lagt på nettet 13.07.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også