14.11.2021 17:12 Alder: 20 days
Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Hos Jesus er der håb

"En synagogeforstander kom og kastede sig ned for ham (Jesus) og sagde: 'Min datter er lige død. Men kom og læg din hånd på hende, så vil hun leve.'" 

Fra søndagens tekst i kirkerne 

Matthæusevangeliet kapitel 9, vers 18-26


Når en af vores kære dør, indtræffer en underlig tomhed sig. Nu er det endegyldigt slut. Alligevel kommer en synagogeforstander til Jesus med et "men" i forhold til sin døde datter. Han ved, at hos Jesus vil der altid være et håb, selv om døden er indtruffet. 

Og hans tro blev ikke gjort til skamme. Jesus kom til den syge pige og kaldte livet tilbage. 

Denne beretning fortæller også, at de sørgende ved pigens dødsleje begynder at grine af Jesus, da han siger, at pigen ikke er død, men at hun kun sover. De blev gjort til skamme. 

Jesus havde som Guds søn en sådan magt over døden, at den for ham kun var som en søvn. Samme magt har han også i dag, fordi han giver evigt liv til enhver, som tror på ham. 

Mange griner af troen på det evige liv. Men ud over verden lever der millioner af mennesker, for hvem det vigtigste er håbet om, at der er et "men" efter døden. Så sandt som Jesus er opstået fra graven, bliver ingen gjort til skamme i denne tro. 

Selv om troen er usynlig, så lad os fastholde, at der er et "men".


Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Lagt på nettet 14.11.2021

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også