09.09.2000 12:00 Alder: 20 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Historiens største bedrager

Vi forestiller os ofte den dødsdømte Jesus som uskyldigheden selv, men det var han ikke! Som han hang på korset midt imellem to andre røvere, var han den største forbryder og bedrager verden har set. 

Foto: Vitabello

Ikke fordi han havde gjort noget som helst forkert, men fordi Gud havde pålagt ham alverdens onde tanker og handlinger. Og nu bar han den retfærdige straf for alle tiders synd og ondskab: Guds fordømmelse.

Derfor var straffen heller ikke så meget lidelsen ved at dø, naglet til et trækors. Mange mennesker har i tidens løb oplevet smerter der var værre. Nej, straffen var at Jesus døde alene, forladt og fordømt af Gud! Dette har intet menneske nogensinde oplevet - og kommer heller ikke til det på denne jord.

Det var derfor Jesus opførte sig så mærkeligt under de mange forhør og i timerne op til henrettelsen. Han fandt sig tilsyneladende i de mest urimelige anklager og han prøvede ikke på nogen måde at forsvare sig. Heller ikke selvom den romerske kommandant gav ham alle muligheder for at slippe. Jesus ønskede tilsyneladende ikke at slippe for rettergangen. Han valgte at dø.

Hverken den romerske besættelsesmagt, de jødiske ledere eller Jesu egne disciple indså på det tidspunkt at de blot var statister i et guddommeligt drama. Jesus måtte dø. Ja, mere end det: han skulle dømmes og straffes på en måde som det aldrig før eller siden er sket. Jesu død var hele meningen bag hans liv på jorden.

Hvad soldaterne, præsterne og disciplene ikke kunne se og ikke vidste, var, at korsfæstelsen af Jesus kun var en skygge af en langt større og voldsommere begivenhed i himlen, hvor Gud lod sig selv knuse for at forsone sig med os mennesker. Gennem Jesu frivillige død ramte Gud sig selv med den dom og straf som ellers tilhørte os mennesker. For at vi kunne gå fri.

Jesus døde som morder, butikstyv, alfons, skattesvindler, sortbørshandler, løgner, spritbilist, terrorist, krigsforbryder og alt hvad vi ellers kan nævne. Fordi Jesus døde for DIG og MIG! For at forsone os med Gud i himlen og dermed bane vej til at genoprette det oprindelige forhold mellem Gud og mennesker. Denne hemmelighed gik op for disciplene nogle dage senere og det er denne hemmelighed der siden er prædiket over hele jorden og som er grunden til at vi i dag fejrer påske!


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 09.09.2000

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også