18.08.2010 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
Beate Højlund

Håbet bliver en person

Jeg har tygget lidt på ordet vente. Venteværelse, ventesal – mange følelser springer op som trold af en æske i nærheden af dette ord: Tålmodighed, utålmodighed, håb og fortvivlelse, angst, muligheder, opgivelse og resignation, alle afskygninger fra små hverdagsbagateller til afgørende begivenheder ved livets ydergrænse.

Jeg har ventet på tog på trækfulde perroner, siddet på hårde bænke i ventesale og følt utålmodigheden snurre i fingrene, når højtaleren meldte endnu en DSB-forsinkelse. Det gjaldt dog ikke livet. Det kan derimod ventetiden i lægens venteværelse undertiden gøre.

Vi venter på postbuddet, på det brev der bliver så afgørende. Vi venter med glæde, med angst, med spænding... Der findes næppe det menneske, der ikke har ventet.

Vente og bie

Bibelen taler meget om at vente. I den gamle oversættelse hed det at bie. Oversætterne har vidst, at dette ord indeholdt mere end det neutrale vente. Derfor er det oversat med forskellig klang: Håbe på, længes efter, vente. Bie indeholder altså noget med håb og længsel. Et positivt ladet ord. Vil det sige, at det er nemmere at bie end at vente? Nej, det vil det ikke. Måske snarere tværtimod, men det er anderledes.

Når vi har ventet på en afgørende besked, vibrerer luften af vished, og vi knytter uvilkårligt vores håb til selvlavede muligheder og forsøg på sandsynlighedsberegning.

Gud er hovedpersonen

Når Bibelen taler om at vente, bie, længes efter, er Gud hovedpersonen. Svaret afhænger af ham, håbet bliver ikke noget, men en person.

Det er svært at afgive kontrol og bestemmelsesret, for vi synes, vi har bedst forstand på, hvad der er godt for os. Dertil kommer, at Guds arbejde foregår i det skjulte!

Gud venter også

Jeg tror, at Gud også venter på os. Med uendelig tålmodighed venter han på vores tillid, barnets trygge tillid til far, der ved, hvad han gør. Og gør det af kærlighed.


Skrevet af:
Beate Højlund

Lagt på nettet 18.08.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også