12.02.2022 16:32 Alder: 181 days

Skrevet af:
Peter V. Legarth

Guds kærlighed har konsekvenser

For enhver, som har, til ham skal der gives, og han skal have overflod, men den, der ikke har, fra ham skal selv det tages, som han har.

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Matthæusevangeliet kapitel 25, vers 14-30

 

Jesus fortæller en historie om nogle mænd, der bliver betroet en stor sum penge. To af dem får pengene til at yngle, men den tredje bruger ikke det, han har fået betroet. Det bliver derimod taget fra ham, og så siger Jesus: … enhver, som har, til ham skal der gives, og han skal have overflod, men den, der ikke har, fra ham skal selv det tages, som han har.

Det lyder frastødende, men Jesus vil ikke sige, at den rige skal blive rigere og den fattige endnu mere fattig. Derimod handler ordet om at være åben over for budskabet om Guds kærlighed.

Hvis et menneske får øje på Guds kærlighed og stoler på evangeliet om Jesus Kristus, kan det ikke undgå at få konsekvenser i dagligdagen. Det menneske er helstøbt og vil i overflod blive præget af Guds kærlighed.

Men hvis et menneske er ligeglad med Gud eller har en halvhjertet tro på Gud, så smitter budskabet om Guds kærlighed ikke af på det menneske. Det menneske bærer ikke frugt, og Jesus siger, at det menneske til sidst vil miste den kærlighed, som Gud har tilbudt alle, der vil tage imod den.

Jesus spørger dig: Betyder jeg noget for dig?


Skrevet af:
Peter V. Legarth

Lagt på nettet 12.02.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også