26.08.2015 00:00 Alder: 5 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Gode frugter og bismag

Man skal kende et træ på dets frugt, siger Jesus. Men selv god frugt kan have en bismag, og et godt træ skal også beskæres.


Foto: iStockphoto

Brombær - godt og skidt

Jeg var hjemme på min barndomsgård for en uges tid siden og tænkte, at jeg lige ville kigge ned til mirabelletræerne i den nærliggende skov. Den indgang til skoven, som jeg altid brugte i min barndom, var dog vokset til. Og siden da var der også kommet et stort brombærkrat til lige ved siden af. Brombærkrattet virkede til at have skumle planer om at indtage hele skoven. Det strakte sine lange stikkende grene ind i mirabelletræerne, og flere meter inde i skoven skød der friske brombærskud op fra jorden.

Brombær smager godt, ser dejlige ud, og der er noget fascinerende over deres livsdygtighed og spredelyst. Men brombærkrat er også noget skidt. Det er stikkende og breder sig rigtig hurtigt, både over og under jorden. Det skal skæres ned, og der skal holdes øje med det, ellers breder det sig lynhurtigt og tager magten fra andre grønne vækster i nærheden.

At vurdere frugterne

Er der ting i vores liv, som ser sunde og sande ud, men har en besynderlig bismag? Er der gode frugter, som samtidig har en destruktiv påvirkning på os selv og andre? Måske sniger der sig en stolthed ind, når vi gør gode ting? Eller har den tid, vi bruger på at gøre godt for mennesker i nød, måske den bivirkning, at vi er for fraværende i nogle af vores næreste relationer? Eller kommer vi, selv med de allerbedste intentioner, nogle gange til at overskride andres grænser?

Vi må indimellem kigge os selv nærmere efter og vurdere vores frugter. Er de rent faktisk gode for andre at spise af, eller pynter de bare på os selv? Med Helligåndens hjælp må vi jævnligt kaste et nådigt og sandt blik på os selv.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 26.08.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også