26.11.2014 12:00 Alder: 6 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Gift ved første blik

FOKUS Der er mange meninger om den meget sete tv-serie ”Gift ved første blik”. For mig fremhæver den en side af ægteskabet, der er ret overset i dag: at det handler om at ville hinanden. Og det gælder også ægteskabet med Gud!

Gift

Foto: mina6120 fra Pixabay

Konceptet er, at eksperter sammensætter par blandt de mennesker, der har meldt sig til tv-serien. De sættes sammen ud fra eksperternes vurdering af, hvem der vil passe godt sammen. De ser først hinanden til brylluppet og skal derefter til at prøve at lære at leve sammen og at elske hinanden.

Med den forskel, at det er forældre og ikke "eksperter", der sammensætter parrene, er dette en velkendt model mange steder i verden. Det var det også for et par hundrede år siden her i landet, men i dag vælger vi selv. Konceptet er derfor provokerende for os. Det er samtidig med til at sætte fokus på, at et ægteskab ikke kan blive godt og stabilt bare på varme følelser. Der må vilje til. Vilje til at prøve at lære hinanden at kende og at indrette sig. Vilje til at bære over og forsøge igen.

Desværre indebærer tv-konceptet, at det slet ikke er til "døden jer skiller", men at det nemt kan ende i skilsmisse.

Gift med Gud

Gud elsker os ved første blik - selv om vi slet ikke elsker ham. Bibelen sammenligner flere steder vores forhold til Gud med et ægteskab. Det billedsprog viser, at han ønsker rigtig tæt relation til os! Fra vores side er det ofte mere et fornuft-ægteskab, end et ægteskab i lidenskabelig kærlighed. Og budskabet er, at det er også ok!

Det er ok, at jeg gerne vil satse på at leve sammen med Gud, selv om jeg ikke oplever de store følelser. Og lige meget hvor store følelser jeg eventuelt har for Gud, så vil relationen til ham også altid indebære en del vilje og beslutninger om at satse på ægteskabet, også når modvinden melder sig.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.11.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også