19.08.2009 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Fattigt og tragisk

"Den pukkelryggede og døve klokker redder en ung pige fra galgen og forsøger at give hende et tilflugtssted i kirken." Sådan beskrives indholdet i Klokkeren fra Notre Dame – og fortællingen fra den store kirke i Paris har givet en del associationer til begivenheder, der for nyligt har udspillet sig i Danmark.

Brorsons Kirke

Brorsons Kirke, Nørrebro

Jeg forsøger lige at modernisere det ovenstående citat: "Den gode præst og det rebelske menighedsråd ville redde nogle mennesker fra en ulidelig tilværelse og forsøgte at give dem et tilflugtssted i Brorsons Kirke." 

Tillid til kirken

Mennesker i nød søgte tilflugt i kirken. Det synes jeg faktisk er positivt. Tænk en gang, at kirken blev opfattet som et sted, hvor der var tryghed, sikkerhed og omsorg at finde. Tænk en gang, at nogle afviste irakere havde så meget tillid til en dansk kirke, at de søgte derhen for at redde livet. Og de blev mødt med åbne arme og kirken blev deres hjem.

Jeg ved ikke, hvorfor det lige var den kirke, de søgte ly i. Jeg ved ikke, om de var kristne, ateister eller noget tredje. Men der må have været et eller andet, der har fået dem til at søge ly og hjælp i kirken. Måske har de hørt historien om Klokkeren fra Notre Dame. Måske var det tilfældigt. Men det glæder mig, at de søgte derhen og fandt et tilflugtssted.

Ingen plads

Men som de fleste læsere nok ved, så er de ikke længere i kirken. Der var ikke plads til de afviste irakere i Danmark. Med magt blev de smidt ud - ud af kirken, ud af landet. I hvert fald nogle af dem. Det er tragisk, efter min mening. Det er fattigt, at vi ikke kan undvære nogle af vores goder til mennesker, som gerne ville være her - og børn, som rent faktisk er vokset op her. Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvorfor vi ikke kan have dem her.  

Og når jeg siger det, så bliver jeg straks belært af nogle om, at det jo er en trussel mod vores danske værdier og samfundet, hvis vi bare lader alle og enhver bosætte sig her. Tja, jeg giver gerne køb på det - måske med en naiv tro på, at vi godt kan være her alle sammen. En af de værdier, jeg bygger mit liv på, er, at jeg forsøger at elske min Gud og min næste som mig selv. 

Gud er rigere

Tilbage sidder jeg med et par spørgsmål. Hvad sker der nu med de mennesker? Nåede de at lære Gud at kende, mens de boede i hans hus? Nåede de at finde ud af, at han har lovet at gå med dem overalt? Nåede de at erfare, at Han er et sikkert tilflugtssted? Eller er de bare blevet smidt ud af hans hus med en erfaring af, at Gud heller ikke har plads til dem? Mit håb er, at de har oplevet at Guds store kærlighed også rækker til dem. For Gud er langt rigere end os fattige danskere.


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 19.08.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også