26.11.2022 15:27 Alder: 72 days
Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

Et råb om hjælp

Hosianna, Davids søn! Velsignet være han, som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det højeste!

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Matthæusevangeliet kapitel 21 vers 1-9

 

Når vi skal fejre og hylde mennesker ved fødselsdage og større fester, råber vi hurra. Måske ovenikøbet tre gange, og hvis det går helt vildt til: det lange hurraaaaa!

Nu er vi begyndt på et nyt kirkeår, og søndagens tekst handler om, at Jesus bliver hyldet, da han rider ind i Jerusalem. Folket kunne vel med rette bruge ordet halleluja, som betyder pris Herren. Der var så meget at takke ham for, og forventningerne til fremtiden lå på hans skuldre. De lagde deres tøj ned, så han kunne ride på det. Hvilken ære! Men folket brugte ordet Hosianna.

Indholdet af Hosianna er et bønsråb. Gerne til en konge, som havde magt og mulighed for at gøre noget. Et bønsråb om hjælp og om frelse.

Gennem deres råb om hjælp og frelse lå der sandsynligvis et håb om, at Jesus nu ville komme og sætte folket fri fra romernes besættelse. Men fem dage senere opfyldte han bønnen "Herre hjælp, Herre frels" på et langt dybere plan. Jesus blev ladt alene på et kors, for at vi aldrig, hverken i liv eller død, skal forlades af Gud.

Glædelig adventstid.


Kurt Ejvind Nielsen

Skrevet af:
Kurt Ejvind Nielsen

Lagt på nettet 26.11.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også